Hyppää sisältöön

Ravintola Kappeli oli juuri remontoitu, sitten yli 100 ihmistä kiipesi kiekkohuumassa sen katolle – nyt ravintoloitsija harkitsee rikosilmoitusta

Jääkiekon MM-kisojen voitosta villiintynyt joukko hajotti ravintolan terassikalusteita ja rikkoi ikkunoita.

Ravintola Kappeli on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojeltu rakennus Helsingissä. Kuva: Jari Pussinen / Yle

Historiallinen ravintola Kappeli joutui ilkivallan kohteeksi jääkiekon MM-finaalin jälkeisessä juhlinnassa.

Ravintolajohtaja Santeri Uusitalo arvioi, että yli 100 henkilöä kiipesi ravintolan katolle finaalin jälkeen. Hän kertoo, että ihmiset hajottivat muun muassa terassin kalusteita, irrottivat katolla johtoja ja rikkoivat ikkunoita kiivetessään katolle. Uusitalo arvioi, että vahinkoja on tullut eniten rakennuksen katolla.

– Onhan Kappeli nähnyt useammankin finaalin ja kultajuhlat, mutta mitään tällaista ei ole ikinä tapahtunut. Oli meillä siellä järjestysmiehet valvomassa, mutta eihän siinä ollut mitään jakoa puuttua siihen. Kukaan vähät välitti heidän sanomistaan, Uusitalo kertoo.

Tällä hetkellä ravintola Kappelissa kunnostetaan paikkoja ja arvioidaan korjauskustannuksia. Uusitalo kertoo, että he harkitsevat rikosilmoituksen tekemistä, ja tapahtuneesta on olemassa myös paljon kuvamateriaalia.

Ravintolan toiminta jatkunut normaalisti

Ravintola Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo sanoo, ettei ole ikinä nähnyt vastaavaa.

– Olen yllättynyt ja pettynyt. En tajua, jos iloista asiaa juhlitaan, niin miksi pitää rikkoa paikkoja. Ei se liity siihen mitenkään. Se yllätti, että piti noin käyttäytyä.

Ravintolan toiminta on jatkunut normaalisti finaaliyön ilkivallasta huolimatta. Uusitalo kertoo, että Kappelissa mietitään nyt, miten tällaisiin tilanteisiin voidaan jatkossa varautua.

– Tuntuu, että tuommoista laumaa, joka tuli, ei pidättänyt yhtään mikään. He olivat jonkinlaisessa huumassa. Siinä ei järkipuheet ja huutamiset auttaneet.

Helsingin Esplanadin puiston itäpäässä sijaitseva Kappeli on vuonna 1867 perustettu ravintola ja suojeltu rakennus. Vapuksi Kappelissa valmistui pitkä remontti, joka oli suunniteltu yhdessä Museoviraston kanssa.

– Se on arvokas vanha kiinteistö, eikä kestä tuollaista käyttöä.

Maanantaina poliisi kertoi, että yksi henkilö putosi Kappelin katolta alas, mutta sai poliisin mukaan vain lieviä vammoja.

Voit keskustella aiheesta 1.6.2022 kello 23:een saakka.

Lue myös:

.
.