Hyppää sisältöön

Saaristolautta kummastutti kaupunkilaisia Aurajoessa – Turku isännöi parhaillaan eurooppalaista konferenssia

Turun kaupunki isännöi parhaillaan eurooppalaista liikkumisen ohjauksen -konferenssia. Konferenssiin kuuluu myös iltatilaisuuksia kansainvälisille ja suomalaisille osallistujille.

Yle Turun radiolähetyksen kuuntelija nappasi kuvan harvinaisesta näystä Aurajoella. Kuva: Jari Mikkonen

Saaristolautta Elektran läsnäolo Turun Aurajoessa saattoi kummastuttaa useampaakin ohikulkijaa tiistaina. Finnferriesin Elektra liikennöi nimittäin normaalisti Paraisten ja Nauvon väliä.

Saaristolautta oli kuitenkin poikkeuksellisesti Turun keskustassa iltatilaisuuden takia. Eurooppalaisen liikkumisenohjauksen ECOMM-konferenssin osallistujat kokoontuivat sähköllä kulkevalle hybridilautalle iltatilaisuuteen ja ihailivat lautan kyydissä Airistoa. Konferenssin teemana on tänä vuonna kestävä liikkuminen.

– Lautta edustaa ympäristöystävällisyyttä ja siksi varmaan haluttiin sinne. Eihän lauttojen käyttö muuhun kuin alkuperäiseen tarkoitukseen ole kovinkaan yleistä, kertoo Finferriesin turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roos.

Roosin mukaan aikaisemmin Finferriesin lauttoja on kulkenut Aurajoessa purjehdustapahtuma Tall's Ship's Racesin aikaan, jolloin ihmisiä on kuljetettu joen yli.

Konferenssi alkoi tiistaina ja jatkuu torstaille. Turun kaupunki kertoo, että konferenssiin osallistuu lähes kaksisataa ihmistä 22 maasta.

Konferenssissa markkinoidaan laajasti Turkua ja sen erilaisia julkisia kulkuneuvoja. Esimerkiksi rinnehissi Funikulaaria ja kaupunkilautta Föriä mainostetaan konferenssin sivuilla leikkisästi "Turku Fast & Furious".

Konferenssin isäntänä toimii Turun kaupunki, mutta järjestelyissä ovat mukana myös esimerkiksi Varsinais-Suomen liitto ja Traficom.

.
.