Hyppää sisältöön

Pahvi-Kalet lähtevät varastoon ensi kisoja varten: Tampere kertoo, miten se onnistuu kierrättämään suurimman osan MM-materiaalista

Tampereen kaupunki päätti jo alun perin luoda kisoihin ilmeen, jolle on käyttöä myöhemmin.

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen päällään "Kiekon koti" -tekstillä varustettu tummansininen paita. Taustalla iso "Tampere"-kyltti.
Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen sanoo, että ensimmäistä kertaa käyttöön otettu Kiekon koti -konsepti toimii jatkossakin. Video: toimittaja Anna Sirén, kuvaaja Marjut Suomi / Yle

Pahviset jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolat herättivät paljon huomiota Tampereella pidetyissä jääkiekon MM-kisoissa. Moni kuvasi itsensä pahvi-Kalen kanssa.

Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen paljastaa, että kaupunki teetti vain viisi pahvi-Kalea. Nekin käytetään uusiksi ensi vuoden jääkiekon MM-kisoissa.

– Pahvi-Kalet talvehtivat keskustassa sisävarastossa.

Pahvi-Kalet lähtevät varastolle ja ne otetaan käyttöön myöhemmin. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Tampere saa isännöidä myös ensi vuoden kisat, koska Venäjälle ei kisoja anneta Ukrainan hyökkäyksen vuoksi.

Tämä varmistui vasta jääkiekon MM-kisojen loppumetreillä, mutta Tampereen kaupunki oli päättänyt jo alun perin luoda kisoihin ilmeen, jolle on käyttöä myöhemmin.

Teemaksi muodostui Kiekon koti, eikä mainoksiin laitettu vuosilukua 2022.

– Kiekon koti -konsepti luotiin pysyväksi. Tietoisesti vuosilukua ei mainittu. Meillä on syksyllä NHL-pelejä ja kaksi SM-Liigan joukkuetta. Olemme Kiekon koti aina ja tulevaisuudessa, Saarteinen kuvaa.

Tampereella onkin eletty melkoista kiekkohuumaa, kun tänä vuonna Tappara voitti SM-Liigan mestaruuden ja Ilves sai pronssia. Lisäksi NHL-pelejä pelataan areenalla.

Syksyllä NHL-pelejä

Jääkiekkoliiga NHL palaa Suomeen neljän vuoden tauon jälkeen: Columbus Blue Jackets ja Colorado Avalanche kohtaavat kahdessa runkosarjaottelussa Tampereen areenalla 4.–5. marraskuuta.

Suomalaisista NHL-tähdistä kaukalossa nähdään ainakin Avalanchen Mikko Rantanen. Seuraan hiljattain siirtyneen Artturi Lehkosen sopimus on katkolla kesällä.

Tampere käyttää uudelleen suuren osan materiaaleista, joita tehtiin kisoja varten. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Jarmo Kekäläisen johtamassa Blue Jacketsissa pelaavat Patrik Laine ja maalivahti Joonas Korpisalo. Molempien sopimus seuran kanssa päättyy tähän kauteen ja tulo on auki.

Osa lähtee uusiokäyttöön muualle

Tampere pyrkii hyödyntämään kaiken Kiekon koti -materiaalin jo syksyllä. Osa viireistä ja julisteista on niin kärsineitä, että ne pitää korvata.

Osa tavaroista lähtee muualle uusikäyttöön. Esimerkiksi osalle ruohomatoista on löytynyt uusi koti Ylöjärvelle.

Saara Saarteisen mukaan myös yritykset voivat säilyttää Kiekon koti -tunnuksia ja käyttää niitä myöhemmin.

Kiekkomateriaalia Tampereen kaupunki ei painattanut kovin paljon, koska se hyödynsi digipintoja.

Ensi vuoden kisoissa käytetään uusiomateriaalia, mutta jotain uuttakin on tulossa.

Saara Saarteinen kaavailee Hämeenkadulle valoverhoja kiekkotunnelmaan liittyen.

– Aina voi kokeilla uusia asioita.

Sopimus kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa rajaa kaupunkia pystyttämästä esimerkiksi lakukojuja joka nurkalle. Kaupunki voi pitää pystyssä sen bisneksen mikä sillä on ennakkoon, muusta pitää Saarteisen mukaan erikseen neuvotella.

Lue lisää:

.
.