Hyppää sisältöön

Johnny Deppille miljoonien korvaukset kunnian­loukkaus­oikeuden­käynnissä – Amber Heard pettyi rankasti: "Takaisku"

Amber Heard ja Johnny Depp tuomittiin toistensa kunnian loukkaamisesta. Kummankin ura kärsii todennäköisesti mainehaitasta, arvioivat alan asiantuntijat.

Suuri joukko faneja oli kokoontunut heiluttamaan käsiään oikeuden eteen. Kuva: Jim Watson / AFP

Näyttelijäpariskunnan Amber Heardin ja Johnny Deppin välisessä oikeudenkäynnissä annettiin keskiviikkona tuomio.

Valamiehistön mukaan Heard loukkasi Deppin kunniaa, kun hän kirjoitti mielipidekirjoituksen Washington Postissa.

Oikeus totesi myös Johnny Deppin loukanneen Heardin kunniaa lehtijutussa. Oikeus hylkäsi osan Deppiin kohdistuneista syytöksistä.

Loppujen lopuksi kumpikin näyttelijä tuomittiin toisen osapuolen kunnian loukkaamisesta.

Heard joutuu maksamaan Deppille yli 10 miljoonaa dollaria. Depp puolestaan maksaa Heardille korvauksia kaksi miljoonaa dollaria.

Depp: “Sain elämäni takaisin”

Johnny Depp sanoo Instagram-päivityksessään, että kuuden vuoden takainen mielipidekirjoitus laukaisi vihavyöryn häntä kohtaan ja kirjoituksella oli valtaisa vaikutus hänen elämäänsä.

Deppin mukaan oikeus antoi nyt hänelle hänen elämänsä takaisin, ja että hän tuntee olonsa todella nöyräksi.

– Toivon, että tavoitteeni saada totuus kerrotuksi auttaa muita vastaavaan tilanteeseen joutuneita, olivatpa he miehiä tai naisia. Toivon, etteivät heidän tukijansa anna koskaan periksi, Depp totesi.

Deppin kommentit Instagrammissa. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä (siirryt toiseen palveluun).

Amber Heard kuvaili olevansa sanoinkuvaamattoman pettynyt. Hänestä on lohdutonta, että kattava todistusaineisto ei riittänyt miehen vaikutusvaltaa ja mahtia vastaan.

– Olen pettynyt siitä, mitä tämä tuomio tarkoittaa muille naisille. Se on takaisku. Se kääntää kellot aikaan, jolloin nainen voi tulla julkisesti nöyryytetyksi, kun hän avaa suunsa ja puhuu asioista kiertelemättä. Palaamme ajatukseen, ettei naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tarvitse ottaa vakavasti, hän kertoi Twitterissä.

Heardin kommentit Twitterissä. Jos upotus ei näy, voit katsoa tviitin täällä (siirryt toiseen palveluun).

Oikeudenkäynti venyi

Tuomio oli määrä antaa kello 22 Suomen aikaan, mutta oikeudenkäynnin ratkaisu viivästyi.

Tuomari huomasi, etteivät valamiehet olleet merkinneet kaikkia tarvittavia tietoja oikeuden asiakirjaan ja määräsi nämä poistumaan oikeussalista ja lisäämään tarvittavat tiedot päätökseensä.

Dramaattinen oikeudenkäynti kesti lähes kaksi kuukautta.

Oikeussalissa on käyty kivuliaan yksityiskohtaisesti ja median tarkan seurannan alla läpi näyttelijöiden parisuhdetta, joka kesti vuodesta 2012 vuoteen 2016.

Heard vaati ex-mieheltään oikeudessa sataa miljoonaa dollaria, Depp puolta tuosta summasta. Vaatimukset perustuvat syytöksiin kunnianloukkauksesta ja herjauksesta, mutta oikeudessa on esitetty myös väitteitä pahoinpitelyistä, seksuaalisesta väkivallasta, ahdistelusta, päihderiippuvuuden ruokkimista raivokohtauksista ja sänkyyn ulostamisesta.

Virginian osavaltion Fairfax Countyn valamiehistö vetäytyi päätöksentekoon 27. toukokuuta.

Asiantuntijat: Molempien urat kärsivät

Viihde- ja lakiasiantuntijat arvioivat, että kummankin näyttelijän maine vahingoittui, kun oikeusprosessi toi heistä esiin rumia paljastuksia.

– Molemmat kyllä jatkavat, mutta luulen, että kestää hetken, ennen kuin suuret studiot pitävät heitä riittävän turvallisina isoille panostuksille, kertoo entinen viihdealan lakimies Matthew Belloni APTN:n mukaan.

Kriisinhallinta- ja viestintäasiantuntija Eric Rosen mukaan oikeudenkäynnissä ei ole voittajia maineenhallinnan näkökulmasta. Kumman tahansa palkkaaminen on studioille aiempaa isomman kynnyksen takana.

Uutista päivitetty 2.6. kello 8.45 Deppin ja Heardin kommenteilla sekä asiantuntija-arvioilla vaikutuksista näyttelijäkaksikon urille.

Korjattu 2.6. kello 12.57. Deppille määrättyjen korvausten määrä on yli 10 miljoonaa dollaria, ei 15 miljoonaa dollaria.

Lue lisää aiheesta:

.
.