Hyppää sisältöön

Turun hovioikeus korotti tuomiota: nainen veti välistä tamperelaiselta yritykseltä, yli miljoona euroa löytyi vaatehuoneesta

Vankeuden sijaan nainen määrättiin matkustuskieltoon.

Hovioikeus korotti käräjäoikeuden ratkaisua. Arkistokuva. Kuva: Kaisu Jansson / Yle

Turun hovioikeus on korottanut pirkanmaalaisen naisen törkeästä kavalluksesta saamaa tuomiota 3 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaksi vankeudeksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi viisikymppisen naisen törkeästä kavalluksesta 2 vuoden ja 5 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Vaikka hovioikeus pidensi rangaistusta, se määräsi vankilan sijasta matkustuskieltoa, koska nainen on ollut vangittuna jo kahteen otteeseen, ensin esitutkinnan aikana ja sitten käräjäoikeuden tuomion jälkeen.

Lisäksi hovioikeus määräsi naisen maksettavaksi noin 2 miljoonan euron vahingonkorvaukset. Summa on selvästi suurempi kuin käräjäoikeuden määräämät runsaat 900 000 euroa.

Sen sijaan oikeudenkäyntikuluja naisen pitää maksaa hovioikeuden mukaan runsaat 58 000 euroa, kun käräjäoikeus määräsi oikeudenkäyntikuluja yli 70 000 euroa.

Naisen syytettiin alun perin kavaltaneen tamperelaiselta yritykseltä vuosien varrella yli 3,5 miljoonaa euroa. Sitä ei pystytty todistamaan, että kavallus olisi kestänyt niin kauan, että nainen olisi vetänyt välistä syytteessä olleet 3,5 miljoonaa euroa.

Nainen laskutti taulukkohinnoissaan bussiasiakkailta noin 44 prosenttia enemmän kuin mikä on ollut yrityksen viralliseen laskuun merkitty. Ylimääräisen hinnan nainen piti itsellään.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan naisen vaatehuoneesta löytyi eri tavoin pakattuna rahaa yhteensä lähes 1,2 miljoonaa euroa.

Kaksoislaskutuksen pituudesta riideltiin oikeudessa. Hovioikeuden mukaan sitä tapahtui 2002–2014.

Nainen kiisti oikeudessa törkeän kavalluksen. Hän vetosi muun muassa omistamistaan Pietarin asunnoista saamiinsa vuokratuloihin.

Tuomiosta voi anoa valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

.
.