Hyppää sisältöön

Pelaajien arvostama Anton Levtchi ei haikaile KHL:n perään: "Kaikki vaihtoehdot kiinnostavat jossain vaiheessa"

Suomen mestari Anton Levtchin tie olisi voinut viedä Venäjälle satojen suomalaisjääkiekkoilijoiden tavoin, mutta nyt portit ovat kiinni. On mietittävä muita suuntia – tai jäätävä aloilleen Tampereelle.

Anton Levtchi pohtii SM- ja MM-finaalin pelin eroja.
Anton Levtchi pohtii SM- ja MM-finaalin pelin eroja.

Jääkiekkoilija Anton Levtchi pelasi uransa tähän mennessä parhaan kauden. Runkosarjan pistepörssin voitto, Suomen mestaruus Tapparassa ja ensimmäiset pelit sekä maali Suomen maajoukkueessa Prahan EHT-turnauksessa olivat selkeitä merkkejä viime vuosina Levtchiin kohdistuneiden odotuksien muuttumisesta todeksi.

Keväällä SM-liigan pelaajat äänestivät Levtchin kauden parhaaksi pelaajaksi.

– Itse äänestin Ilveksen Eemeli Suomea, Jukureiden Petrus Palmua ja Jiří Smejkalia Pelicansista. Tykkään heidän pelityyleistään, Levchi summaa Ylen 8 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Venäjällä pelaaminen oli yksi isoista tavoitteista

Levtchillä on suomalaisvenäläiset juuret. Hän osaa hyvin venäjän kielen ja tuntee maan kulttuurin. Moni arvuutteli Venäjän kovan kiekkosarjan KHL:n olevan seuraava askel 26-vuotiaalle hyökkääjälle. Hän kertoo myös itse KHL:n olleen yksi iso tavoite uralla. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sulki kuitenkin portit ulkomaisten pelaajien vyöryessä pois Venäjältä.

– Minulla on sukua Pietarissa. Emme puhu kauheasti maailmantilanteesta, vaan normaaleja arkiasioita käydään läpi silloin kun soitellaan. Kukaanhan sotaa ei tietysti kaipaa tähän maailmaan, Levtchi sanoo.

Levtchille on selvää, että tässä tilanteessa Venäjällä pelaaminen ei ole vaihtoehto.

Ammattilaisuus ulkomailla kiinnostaa

Urheilullisesti on selvää, että tamperelaiskiekkoilija olisi valmis uuteen kehitysaskeleeseen urallaan. Juniorivuosien kavereita pelaa NHL:ssä ja Levchi tietää, että menestyminen siellä vaatii häneltä vielä ainakin lisää voima- ja luisteluharjoittelua.

Myös Euroopassa pelaaminen kiinnostaa, mutta toisaalta laitahyökkääjä on jo nyt CHL-finalisti Tapparan ykkösketjussa. Miten on, nähdäänkö Levtchi pelaamassa vielä ensi kaudella vastavalmistuneella Tampereen areenalla?

– Tällä tietoa kyllä ja kertoisin jos näin ei olisi, päättää rehti tamperelainen.

Katso ohjelma Yle Areenassa: Miten Anton Levtchi analysoi mennyttä ja tulevaa kautta?

Tapparassa pelaava Anton Levtchi poseeraa Tampereella.
Anton Levtchi vieraana Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa.
.
.