Hyppää sisältöön

Oulussa alkaa poistotekstiilin maksuton keräyskokeilu reilun viikon kuluttua

Käytöstä poistetut puhtaat ja kuivat tekstiilit toimitetaan Ruskon jätekeskukseen. Kesän aikana Kiertokaari tutkii kerätyn tekstiilin laatua ja määrää, syksyllä keräyspisteitä saadaan myös esimerkiksi kauppoihin.

Keräykseen lajitellaan puhtaat ja kuivat loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit. Esimerkiksi homehtuneita ja öljyisiä vaatteita ei tule kierrättää. Kuva: Heli Kaski / Yle

Poistotekstiilin maksuton keräyskokeilu aloitetaan Ruskon jätekeskuksessa tiistaina 14. kesäkuuta. Kokeilun aikana poistotekstiiliä voi tuoda jätekeskukseen kerrallaan enintään neljä kaupan muovikassillista asiakasta kohden.

Keräykseen lajitellaan puhtaat ja kuivat, loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit.

Kiertokaari tutkii kerätyn poistotekstiilin laatua ja määrää kesän aikana. Syksyllä 2022 keräys laajenee yhteistyökumppanien tiloihin, kuten kauppoihin ja ostoskeskuksiin.

Ruskon jätekeskuksen maksuton poistotekstiilin keräyspiste tulee toimimaan Mainion kierrätysvuoden talteenottohallissa heti sisääntuloportin tuntumassa.

Vielä viikon ajan poistotekstiilin toimittaminen keskukseen on maksullista, koska se on sekajätettä. Sekajätteeseen menee jatkossakin keräykseen kelpaamaton tekstiili.

Tarkennettu 6.6. kello 12.35 viimeistä kappaletta sen osalta, millaista jätettä kaikki poistotekstiili vielä noin viikon ajan on: se menee ennen kierrätyskokeilun alkua kaikki sekajätteeksi.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.