Hyppää sisältöön

Oulun urheilutalon kaupan esisopimus on valmis – sitovaa sopimusta Oulun Rakennustehon kanssa käsitellään nyt yhdyskuntalautakunnassa

Alueen myynnistä Oulun Rakennusteholle päätettiin helmikuussa. Oulun kaupunginhallituksen on vielä hyväksyttävä esisopimuksen allekirjoittaminen. Siinä ostajaa muun muassa velvoitetaan maksamaan jo osa kauppahinnasta.

Kuusiluodonkadulla sijaitseva urheilutalo on ollut reilun vuoden ajan pois käytöstä. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun Hollihaassa sijaitsevan urheilutalon myynnistä on saatu aikaan esisopimus, ja sen hyväksymistä käsitellään nyt Oulun kaupungin päätöksenteossa.

Kaupunki valitsi Oulun Rakennustehon alueen uudeksi omistajaksi jo helmikuussa, tämän jälkeen on käyty tarkempia neuvotteluita kumpaakin osapuolta sitovista sopimusehdoista. Kaupassa Oulun Rakennusteholle on siirtymässä Hollihaan urheilutalo, sen maa-alue sekä viereinen pysäköintialue.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee kaupan etenemistä tiistain kokouksessaan. Lautakunta esittää, että kaupunginhallitus osaltaan hyväksyisi valmiiksi saadun esisopimuksen, ja jatkaisi tontin varausaikaa vuoden loppuun saakka.

Oulun Rakennusteho sitoutuu maksamaan kaupungille osan kauppasummasta, 115 200 euroa, kunhan allekirjoitukset on tehty.

Esisopimuksen yrityksen kanssa allekirjoittaisi Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Tontin varausaikana neuvoteltavana on vielä kaavan käynnistämistä koskeva yhteistoimintasopimus.

Vuonna 1962 valmistunut, arkkitehti Uki Heikkisen suunnittelema Oulun urheilutalo on tarkoitus purkaa ja kaupunki on valmistautunut muuttamaan tontin kaavaa niin, että sille voidaan jatkossa rakentaa esimerkiksi asuinkerrostalo. Tontit luovutetaan sovitulla kauppahinnalla kaavamuutoksen lainvoimaistumisen jälkeen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.