Hyppää sisältöön

Puistoruokailusta tuli viime kesänä hitti – nyt tarjoilu laajenee myös Peltolammille, Tesomalle, Suolijärvelle ja Kaukajärvelle

Viime kesänä Peltolammilla pilotoitu puistoruokailu sai suuren suosion. Nyt tarjonta laajenee yhteensä neljään eri paikkaan. Tänään Tesomajärvellä broilerikiusaus teki kauppansa.

Kolme tyttöä rakentaa ihmispyramidia hiekkarannalla. Tytöt ovat ylinnä Jade Marttila, ja alhaalla vasemmalla Kerttu Laasanen  ja oikealla Sonja Suomalainen.
Tesoman uimarannalle kesän ensimmäiseen ruokailuun löysi tiensä noin 90 ihmistä. Järjestäjä on mielissään toiminnan vastaanotosta. Video: toimittaja Päivi Solja, kuvaaja Marko Melto / Yle

Tampereen kaupunki aloittaa jälleen maksuttomat puistoruokailut uimarannoilla. Viime kesän kokeilu Peltolammilla on poikinut kolme ruokailupaikkaa lisää, ja nyt mukana ovat myös Tesomajärven, Hervannan Suolijärven ja Kaukajärven Riihiniemen uimarannat. Ruokailu on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille tamperelaisille.

Heidi Karppanen saapui Tesomajärvelle kolmen lapsensa ja heidän mumminsa kanssa. Karppasen mukaan tapahtuma tuo mukavaa lisäohjelmaa päiviin.

– Ja tämä vapauttaa kädet ruuan teosta. Uimaankin pääsee samalla, sitten kun sää lämpenee.

Ruokana oli tänään broilerikiusausta. Karppanen toteaa, että kello 12 on heille melko aikainen aika syödä lounasta, mutta se ei haittaa.

– Kahdelle lapsista maistui ruoka jo nyt, ja kolmas sai aterian mukaansa.

Ruokaa ja sirkushuveja

Kaverukset Kerttu Laasanen, Jade Marttila ja Sonja Suomalainen yllättyivät ruokailumahdollisuudesta saapuessaan rannalle. He saivat ruokailuvälineet paikan päältä, sillä omia astioita ei heillä mukana ollut.

– Tosi hyvä idea tällainen. Jos on esimerkiksi vanhemmat töissä, niin kiva kun voi tulla tänne syömään.

Tytöt pohtivat, että varsinkin uidessa voi nälkä iskeä.

– Oli hyvää ruokaa ja listalla oli monipuolisesti kaikkea tarjolla, tytöt toteavat.

Uintimahdollisuuden lisäksi rannoilla järjestetään ruokailun yhteydessä myös ohjattua toimintaa, kuten sirkustelua, muskaria ja bingoa.

Tampereen Tesomajärven uimarannalle aurinkoista päivää viettämään olivat saapuneet myös Jimi Grek, Leevi Isohuhta ja Joose Huotari. Kuva: Marko Melto / Yle

Ensin uimaan, sitten syömään

Maksuttomia puistoruokailuja tarjoavien alueiden valinta perustuu ajankohtaiseen lapsiperhetietoon. Valituilla alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia perheitä, joiden lasten hyvinvointia voidaan tukea maksuttomalla ruokailulla. Puistoruokailuun saa kuitenkin tulla mukaan kuka tahansa alle 16-vuotias tamperelainen lapsi tai nuori. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Puistoruokailun järjestää Tampereen kaupunki ja sen toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo.

Tiistaipäivän broilerikiusaus teki Tesomajärvellä kauppansa. Annoksia meni tukkimiehen kirjanpidolla laskien 90.

– Tämä on hienosti tavoittanut ihmiset ja kiitosta on tullut, kertoo Tampereen kaupungin lapsiperheiden ohjaaja Katariina Hämäläinen.

Puistoruokailuja järjestetään 7.6.–29.7.2022 aina tiistaista perjantaihin Peltolammin, Hervannan, Kaukajärven ja Tesoman uimarannoilla. Poikkeuksen tekee juhannusviikko, jolloin ruokailua ei ole perjantaina.

Ohjattua toimintaa järjestetään kello 11–12 ja ruoka on tarjolla klo 12–13. Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 8.6. kello 23:een saakka.

.
.