Hyppää sisältöön

Tubettaja kavereineen tuomittiin räjähderikoksesta Kouvolassa – miesten tulee luovuttaa 76 kiloa ilotulitteita valtiolle

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehet räjähderikoksesta. Miehet eivät kuitenkaan joudu maksamaan syyttäjän vaatimia päiväsakkoja.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehet luovuttamaan hallussa pitämänsä räjähteet ja ilotulitusvälineet valtiolle. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut neljä miestä räjähderikoksesta Kouvolassa.

Miehiä ei kuitenkaan tuomittu syyttäjän vaatimiin päiväsakkoihin, mutta heidän tulee luovuttaa hallussaan pitämänsä ja säilyttämänsä räjähteet ja ilotulitusvälineet valtiolle.

Miehiä epäiltiin vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden turvallisuuden laiminlyönnistä.

Heillä oli ollut hallussaan erilaisia räjähteitä ja pyroteknisiä tuotteita, raketteja, patoja ja muita ilotulitteita, joiden räjähdysmassa on ollut yhteensä noin 76 kiloa. Räjähteet ja ilotulitteet olivat säilytettyinä piharakennuksessa lukitsemattomassa tilassa.

Rikos tapahtui Kouvolassa uuden vuoden tienoilla.

Yksi tuomituista on kouvolalainen tubettaja, joka tunnetaan muun muassa ilotulitus- ja sikaritestausvideoistaan. Tukes sai yhteydenoton kansalaiselta, joka oli huomannut räjähteet Youtube-videolla.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa.

Lue lisää:

.
.