Hyppää sisältöön

Rahoituspäätös 50 miljoonan urheilu- ja tapahtumapuistosta siirtyy syksyyn Kokkolassa – "Kustannuksista vaaditaan tarkemmat laskelmat"

Kaupunginvaltuuston piti päättää rahoituksesta jo ennen kesälomia, mutta asia siirtyy ainakin elokuulle.

Kokkolan urheilupuistossa on tilaa suurille suunnitelmille. Arkistokuva. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Kokkolassa 50 miljoonan euron urheilu- ja tapahtumapuiston rahoituspäätös siirtyy syksyyn.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuillaan.

Kokkolan kaupunginvaltuusto päättää suurhankkeesta vasta ilmeisesti kesälomien jälkeen elokuun lopulla. Alun perin hybridiareenasta, joka sisältyy urheilu- ja tapahtumapuistohankkeeseen, piti tehdä päätös jo ensi maanantain kokouksessa, mutta se ei ole valtuuston esityslistalla.

Kokkolan Urheilupuisto Oy:n toimitusjohtaja Timo Sivula kertoo, että Urheilupuiston hallitus vaatii hankkeen kustannuksista tarkempia laskelmia.

– Se tarkoittaa lisälaskelmia, miten talous voidaan pitää aisoissa, kun rakennuskustannukset nousevat. Ja miten saadaan hanke rahoitettua ilman kaupungin suoraa rahoitusta. Takaushan kaupungilta tarvitaan. Samalla esitystä hankkeesta pitää muotoilla kansantajuisemmaksi, kertoo Sivula hallituksen antamasta laiskanläksystä.

Toimitusjohtaja Sivulan mukaan aikalisä ei ole vakava juttu.

– Suunnittelu ja rakentaminen käynnistyvät, kun rahoituspäätös saadaan. Kevät on mennyt budjetoinnissa ja projektisuunnittelussa. Ensimmäistä vaihetta suunnitellaan syksyllä, kun valtuustolta tulee vihreää valoa, sanoo Sivula.

Hankkeen toteutusmallista päätettiin kevättalvella maaliskuussa.

Kokonaisuuteen kuuluu kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sisäjuoksuratoineen, jäähallin kunnostaminen nykyaikaiseksi, urheilutalon suojellun osan saneeraus sekä suuri sisäareena ja jalkapallostadion.

Lue myös:

.
.