Hyppää sisältöön

Kuoromusiikki kaikuu Jyväskylässä viikonlopun yli – Sulasolin tapahtuma tuo kaupunkiin 1600 esiintyjää

Jyväskylässä voi nauttia sunnuntaihin saakka monipuolisesti kuoromusiikista. Sulasolin laulu- ja kuorojuhlien avajaisia vietetään perjantaina Lounaispuistossa, mutta konsertteja on jo tänään.

Jyväskyläläinen lapsikuoro Vox Aurea on yksi Sulasolin laulujuhlien monista esiintyjistä. Kuva: Vox Aurea

Kuoromusiikki alkaa kaikua Jyväskylässä tänään, kun Sulasolin valtakunnalliset laulu- ja soittojuhlat (siirryt toiseen palveluun)(laulujuhlat.fi) käynnistyvät kaupungissa. Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasol viettää samalla satavuotisjuhliaan.

Nelipäiväiset laulujuhlat tuovat Jyväskylään 1600 laulajaa ja soittajaa lähes sadasta kuorosta.

Ohjelmistossa on musiikkia laidasta laitaan. Pääkonserteissa esiintyvät muun muassa Semmarit, Helsingin kamarikuoro, Vox Aurea ja Club for Five.

Tänään torstaina laulu- ja soittojuhlilla kuullaan aivan uutta kuoromusiikkia ensimmäisen valtakunnallisen P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun päätöskonsertissa Taulumäen kirkossa.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön kanssa toteutettuun sävellyskilpailuun lähetettiin 124 kuoroteosta, joista konsertissa kuullaan kymmenen. Kilpailuteoksia esittävät jyväskyläläiset Ruamjai, Cantinovum, Vaput, Jyväskylän Naislaulajat, Mieskuoro Sirkat ja Vox Aurea.

Konsertissa jaetaan myös sävellyskilpailun palkinnot.

Sulasolin laulu- ja soittojuhlien virallisia avajaisia vietetään perjantaina kello 16 Lounaispuistossa. Avajaisissa esiintyvät laulu- ja soittojuhlien suurkuoro sekä Jyväskylä Sinfonia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jyväskylä soveltuu hyvin Sulasolin juhlavuoden tapahtumapaikaksi, sillä suomalainen laulujuhlaperinne on alkanut täältä. Kansanvalistusseura järjesti Jyväskylässä Suomen ensimmäiset Laulujuhlat vuonna 1884.

.
.