Hyppää sisältöön

Tampereen areena kisaa Barcelonan Camp Noun ja toisen ikonisen areenan kanssa samassa sarjassa

Ilveksen ja Tapparan kotikenttä kisaa FC Barcelonan ja Los Angeles Kingsin kotihallien kanssa.

Tampereen uusi areena toimi juuri jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä. Kuva: Tomi Hänninen

Tampereen uusi areena on saanut melkoisen kunnianosoituksen, koska se kisaa kovassa sarjassa.

Areena kertoo tulleensa nimitetyksi kovaan finaalikuusikkoon, johon kuuluvat myös Camp Nou Barcelonasta ja Los Angelesin Areena.

Areena on mukana TheStadiumBusiness Awardsin finaalissa. Vuodesta 2010 lähtien järjestetyssä kilpailussa huomioidaan johtajuuteen ja innovaatioihin liittyviä saavutuksia urheilutilojen hankinnassa, toiminnassa ja hallinnoinnissa.

Camp Nou -jalkapallostadion toimii FC Barcelonan kotikenttänä. Sen avajaiset olivat 1957. Sinne mahtuu lähes 100 000 katsojaa, ja se on Euroopan suurin jalkapallostadion.

Aiemmin Staples Centerina tunnettu Los Angelesin areena avattiin 1999. Se toimii NHL:ssa Los Angeles Kingsin kotikenttänä ja koripallossa NBA-joukkueiden kotikenttänä.

Sinne mahtuu lähes 20 000 katsojaa ja siellä jaetaan Grammy-palkinnot. Areenan lähikatu on nimetty Los Angeles Lakersin pelaajan Kobe Bryantin kunniaksi. Bryant kuoli helikopterionnettomuudessa vuonna 2020.

Tampereen areenan kaupallinen nimi on Nokia Arena ja samassa sarjassa olevien areenoiden Spotify Camp Nou Barcelonasta ja Crypto.com Arena Los Angelesista.

"Viimeistään vahvistus"

Ehdokkuudesta kerrotaan Tampereen areenan nettisivuilla. Se on ehdolla kategoriassa Sponsoroinnit, myynnit ja markkinointi.

Voittaja selviää 5. heinäkuuta Manchesterissa Britanniassa.

Tampereen areenan myyntijohtaja Elina Tikkakoski on otettu finaalipaikasta.

– Tämä on viimeistään vahvistus sille, että olemme todellinen maailmaluokan tapahtumapaikka. Toki kaikki, jotka ovat ehtineet areenalla vierailla, ovatkin saaneet sen jo omin silmin todeta ja kokea, Tikkakoski kertoo tiedotteessa.

Tampereen areenalla järjestettiin juuri jääkiekon MM-kisat.

.
.