Hyppää sisältöön

Suosittu golfkenttä väistymässä 10 000 asukkaan tieltä Tampereella, frisbeegolf voisi jäädä

Suunnitellulla uudella asutusalueella on sekä suosittu frisbeegolfkenttä että suosittu golfkenttä, eikä molemmille ole tilaa.

Tampereen Ruotulassa oleva frisbeegolfkenttä saisi ehdotukseen mukaan jäädä. Arkistokuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Tampereella on vuosikausia pohdittu, miten asutusta saadaan lisää lähelle kaupungin keskustaa. Kaupunki on halunnut noin 10 000 asukkaan asuinalueen Ruotulaan lähelle suunniteltua ratikkareittiä.

Yksi ongelma on ollut, että nyt tällä alueella on sekä suosittu frisbeegolfkenttä että suosittu golfkenttä, eikä molemmille ole tilaa.

Yhteistyöryhmä on saanut nyt valmiiksi eri vaihtoehtojen pohdinnan. Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään, että frisbeegolf jää alueelle ja golfkenttä siirrettäisiin.

Tampereen frisbeeseura ja Tampereen alueen frisbeegolfyhteisö ovat tyytyväisiä esitykseen. Frisbeegolfaajia edustava Petri Anttiroiko sanoo, että kansainvälisessä mittakaavassa ainutlaatuinen frisbeegolfratakokonaisuus täytyy turvata alueen suunnittelussa.

Golf-kenttä siirtymässä Nurmi-Sorilaan

Ari Nikkilä edusti yhteistyöryhmässä Tammer-Golf-seuraa. Hänen mukaansa seuran ensisijainen tavoite on ollut turvata golfin pelaaminen ja sen kasvun mahdollisuudet Tampereella pysymällä Ruotulassa. Sijainti on ollut keskeinen, ja kenttään on investoitu yli 50 vuoden aikana.

Nikkilän mukaan Tammer-Golfin ensisijainen vaihtoehto ei toteudu esityksessä, mutta seura ymmärtää kuitenkin kaupungin tavoitteet niin maankäytön kuin talouden näkökulmasta.

Nikkilä kertoo kaupungin tiedotteessa, että Tammer-Golf on valmis siirtymään Nurmi-Sorilan alueelle, mikäli siirtoon liittyvät epävarmuustekijät kuten maanhankinta, rahoitus sekä aikataulutus toteutuvat hyväksyttävällä tavalla.

Uusi golfkenttä voisi tarjota Nikkilän mukaan Tampereen areenaan verrattavan ylpeyden aiheen ja siellä voitaisiin järjestää myös kansainvälisiä golfkilpailuja.

Nurmi-Sorilassa on jo tutkittu golfkentälle noin 110 hehtaarin aluetta, josta noin puolet on tällä hetkellä kaupungin omistuksessa.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 13. kesäkuuta kokouksessaan alueen alustavia vaihtoehtoisia maankäyttöratkaisuja. Työryhmässä oli edustettuina eri valtuustoryhmät.

Lue lisää:

.
.