Hyppää sisältöön

S-marketin tulipalon sytyttäjä on määrätty mielentilatutkimukseen Lappeenrannassa – oikeuden mukaan mies oli tekohetkellä harhainen ja sekava

Viime kesänä sytytetystä tulipalosta aiheutui Etelä-Karjalan osuuskaupalle yli 800 000 euron suuruinen taloudellinen vahinko. Teosta syytetty mies on ilmoittanut suostuvansa mielentilatutkimukseen.

Pallon S-market oli suljettuna tulipalon vuoksi. Arkistokuva on heinäkuulta 2021. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Lappeenrannassa Pallon S-marketin tulipalon syttänyt mies on määrätty mielentilatutkimukseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus ilmoitti päätöksestään perjantaina.

Käräjäoikeuden mukaan näyttö osoittaa miehen olleen harhainen ja sekava, kun hän sytytti tulipalon. Syytetty mies on ilmoittanut suostuvansa mielentilatutkimukseen.

Syyttäjä vaatii miehelle yli 3,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vaadittuun tuomioon vaikuttavat myös muut rikokset, joista miestä syytetään.

Syytekohtia on kaikkiaan kahdeksan. Tuhotyön lisäksi miestä syytetään muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Tulipalo eteni räjähdyksenomaisesti

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden välituomion mukaan mies sytytti heinäkuussa 2021 tahallaan tulipalon Pallon S-marketissa käyttämällä deodoranttipullon ponneainetta sytytysvälineenä.

Mies suuntasi palavan ponneaineen sytytysnestepakkauksia sisältävään myyntihyllyyn. Teon seurauksena kaupan sisätiloihin syttyi räjähdyksenomaisesti etenevä tulipalo.

Myymälässä oli tekohetkellä syytetyn lisäksi ainakin kaksi asiakasta sekä kolme kaupan henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä.

Syyttäjän mukaan teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa.

Teosta aiheutui Etelä-Karjalan osuuskaupalle ainakin liki 830 000 euron suuruinen taloudellinen vahinko.

Mies on myöntänyt sytyttäneensä tulipalon.

Asian käsittelyä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on lykätty, kunnes lausunto miehen mielentilasta valmistuu.

.
.