Hyppää sisältöön

Herätys: Koronalääkkeitä Suomeen ehkä heinäkuussa | 41. kansallispuisto vihitään käyttöön | Suositut ukrainalaislaulut vastustavat Venäjää

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Erityisasiantuntija Elina Asola sosiaali- ja terveysministeriöstä toivoo, että lääkkeitä olisi Suomessa käytössä syksyyn mennessä. Toisaalta tutkimusnäyttöä odotetaan lisää. Kuva: Petteri Bülow / Yle

STM: ensimmäiset koronalääkkeet Suomeen mahdollisesti jo heinäkuussa

Suomeen on tulossa kesän aikana muutamia uusia koronalääkevalmisteita. Alkuun lääkkeitä on tarkoitus tarjota sosiaali- ja terveysministeriön mukaan muutamalle tuhannelle kaikkein haavoittuvimmassa terveydentilassa oleville.

Saarikon jatkosta puheenjohtajana äänestetään, Orpo ja Andersson kukitettaneen suoraan

Puheenjohtaja Petteri Orpo poseerasi hymysuin pahvisen versionsa vierellä kokoomuksen puoluekokousta käynnistettäessä Kalajoella 10. kesäkuuta. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Puoluekokouksiaan pitävät kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto valitsevat lauantaina puheenjohtajansa.

Kokoomuksen Petteri Orpon ja vasemmistoliiton Li Anderssonin uudelleenvalinnat ovat jo selviä, vastaehdokkaita ei ole. Myös keskustan Annika Saarikko on saamassa selkeän voiton haastajastaan Paavo Väyrysestä.

Suomen uusin kansallispuisto avataan tänään: Sallan kansallispuisto sijaitsee Itä-Lapin erämaassa

Iso Pyhätunturi siintää vanhojen kuusimetsien takana Sallan kansallispuistossa. Kuva: Anna Pakkanen

Suomen 41. kansallispuisto Salla avataan tänään Sallatunturin kupeessa. Edellisen kerran Suomessa avattiin uusi kansallispuisto vuonna 2017 Suomussalmen Hossassa. Sallan kansallispuisto on noin 100 neliökilometrin suuruinen alue, jota leimaavat tunturi- ja vaaramaisemat, kurut, vanhat metsät ja aapasuot. Alue ulottuu Venäjän rajalle, jonka toisella puolella suojelualueiden verkosto jatkuu Paanajärven kansallispuistona. Avajaisia voit seurata suorassa lähetyksessä kello 11.30 alkaen.

Ukrainalaiset hittibiisit vastustavat Venäjän hyökkäystä ja keräävät miljoonia tykkäyksiä

Hajdamaky-yhtye soittaa enimmäkseen ukrainalaisia kansansävelmiä rokahtavassa paketissa Kuva: Hajdamaky

Ukrainalaiset muusikot ovat ottaneet vahvasti kantaa Venäjän hyökkäykseen ja tekevät nyt kaikkensa, jotta Ukraina voittaa sodan. Tunnetuin esimerkki on Euroviisut voittanut Kalush Orchestra -bändi, joka vaati Euroviisulähetyksessä Mariupolin kaupungin pelastamista. Listasimme seitsemän esimerkkiä siitä, kuinka sota näkyy Ukrainan musiikkikentällä.

Monin paikoin aurinkoista

Lauantai on monin paikoin aurinkoinen päivä. Maan etelä- ja kaakkoisosassa lämpötila voi kohota lähelle hellelukemia ja pohjoisessakin laajalti 20 asteeseen. Länteen ja Länsi-Lappiin leviää lauantaiksi sadekuuroja. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.