Hyppää sisältöön

Maakinen Martinniemi järjestetään ensi kertaa viikonlopun mittaisena – sisältösuunnittelija Jukka Takalo: "Jos kylältä ei kuulu ääntä, se on kuollut"

Maakinen Martinniemi -kulttuuritapahtumaa vietetään Kurtinhaudan rantametsässä 10.–12.6. Sisältösuunnittelija Jukka Takalon mukaan tapahtumassa on ollut hyvin kävijöitä.

Maakinen Martinniemi -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2009. Sisältösuunnittelija Jukka Takalo kertoo, että vaikka tapahtuma järjestetään ensi kertaa koko viikonlopun mittaisena, ei se ole tehnyt suunnittelutyöstä sen haastavampaa. Yle kuvasi Jukka Takalon Martinniemessä vuonna 2021. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Maakinen Martinniemi järjestetään ensimmäistä kertaa koko viikonlopun kestävänä tapahtumana. Syy, miksi tapahtuma päätettiin venyttää viikonlopun mittaiseksi, on sisältösuunnittelija Jukka Takalon mukaan yksinkertainen.

– Martinniemeläiset keksivät koko ajan uusia ideoita. Tämä on porukalla tehtävä juttu ja ennen kaikkea kylätapahtuma.

Tapahtuma pyörähti käyntiin perjantai-iltana ja se on sujunut Takalon mukaan hyvin.

– Eilen oli jo tosi hyvin porukkaa, Takalo kertoo.

Tarkkaa arviota kävijämäärästä on kuitenkin Takalon mukaan hankala antaa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaapääsy ja tästä syystä tarkkaa laskentaa ei tehdä. Takalo kuitenkin arvelee, että jo perjantain aikana paikan päällä oli yhteensä muutama sata ihmistä.

Tapahtuman järjestäminen on jo "hioutunut koneisto"

Maakisen Martinniemen järjestämisessä on tänä vuonna ollut mukana 260 vapaaehtoista ja toistakymmentä paikallista yritystä.

Vaikka tapahtuma pidetään ensi kertaa koko viikonlopun mittaisena, ei se Takalon mukaan ole tehnyt valmistelutyöstä aiempaa haastavampaa.

– Kyläyhdistys on järjestänyt rantapiknikkiä ja se on hioutunut koneisto: kaikki tietävät, mitä tekevät. Eipä tämän järjestäminen oikeastaan aiempaa vaikeampaa ole ollut.

Uutuutena Kerholan tarjoamat menot ja meiningit

Tänä vuonna uutuutena on myös Kerholassa ja sen pihalla sijaitsevassa teltassa järjestettävät tapahtumat. Takalon mukaan Maakisen Martinniemen tapahtumia on haluttu laajentaa myös Kerholaan, kun se on lähivuosien aikana kunnostettu ravintolaksi.

– Onhan Kerhola profiloitunut kulttuuripaikkana. Kuulin, että perjantai oli Kerholan puolesta mennyt hyvin, eikä miinusta tullut, Takalo kertoo.

Takalo sanoo, että Maakinen Martinniemi on Martinniemelle hyvä tilaisuus olla näkyvillä.

– Jos kylältä ei kuulu ääntä, se on kuollut. Pitää saada ääntä kuulumaan, Takalo summaa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.