Hyppää sisältöön

Vasemmistoliitto vaatii huumeiden käytön rangaistavuuden poistamista

Vasemmistoliiton mielestä huumeiden käyttöön on puututtava sosiaali- ja terveyspolitiikalla, ei tuomioilla. Puolue sallisi psykedeelien lääkinnällisen käytön.

Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen (vas.) ja puheenjohtaja Li Andersson vasemmistoliiton puoluekokouksessa Porissa perjantaina. Kuva: Jussi Partanen / Lehtikuva

Vasemmistoliitto vaatii tavoiteohjelmassaan, että huumeiden käytön ja pienen määrän hallussapidon rangaistavuus on poistettava. Puolueen mielestä käyttöön tulee puuttua sosiaali- ja terveyspolitiikalla eikä tuomioilla.

Tavoiteohjelmassa todetaan, että käytön ja pienen määrän hallussapidon rangaistavuuden poiston jälkeenkin huumausaineiden valmistus, tuonti ja vienti sekä kuljetus ja myynti olisivat rangaistavia tekoja.

Lisäksi psykedeelien lääkinnällinen käyttö on puolueen mielestä sallittava.

Puoluekokous äänesti tavoitteista tänään Porissa.

Yle seuraa viikonlopun puoluekokouksia seuranta-artikkelissa.

Hallituspuolueista vihreät päätti omassa puoluekokouksessaan toukokuussa ajaa edelleen kannabiksen myynnin laillistamista.

Lisäksi keskustanuorten valtuuskunta kannattaa kannabiksen rangaistavuuden lopettamista ja haluaa selvittää kannabiksen laillistamisen haittoja ja hyötyjä.