Hyppää sisältöön

Oulun lentoasemalla tämä kevät on ollut jo kahta edellistä selvästi vilkkaampi – syksyä kohti näkymät positiiviset, tosin epävarmuustekijöitä on

Toukokuussa kentän läpi kulki menneen korona-ajan lukuihin verrattuna ennätykselliset noin 70 000 matkustajaa, tämä on kuitenkin vielä noin kolmanneksen vähemmän kuin toukokuussa 2019.

Oulun lentoasemalla kesä- ja heinäkuu ovat perinteisesti hiljaisia kuukausia. Nytkään poikkeuksellisia ruuhkapiikkejä Helsinki–Vantaan tapaan ei ole Oulunsalossa ollut. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun lentoasemalla matkustajaliikenne on vilkastunut jo selvästi tänä keväänä kahteen viimeisimpään koronan sävyttämään vuoteen verrattuna.

Vilkastumista on näkynyt jo maaliskuusta lähtien, sanoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.

Toukokuussa kentän läpi kulki menneen korona-ajan lukuihin verrattuna ennätykselliset noin 70 000 matkustajaa, Sallinen sanoo. Vuoden 2019 toukokuun lukuihin ei kuitenkaan ole vielä päästy, silloin matkustajia oli noin 108 000 kuukauden aikana.

Tulevan kesän ja syksyn osalta epävarmuutta aiheuttavat vielä paitsi koronapandemia myös Ukrainan sodan vaikutukset matkustukseen.

Ruuhkapiikkejä Oulussa ei Helsinki–Vantaan lentoaseman tapaan ole ollut nyt kesälomakauden alkaessa.

– En nyt sanoisi, että meillä on ruuhkaa, mutta tietysti normaaleja vilkkaita lähtevän liikenteen tuntejahan meilläkin on ollut. Aamulla ja iltapäivällä meillä on yhtä aikaa lähteviä lentoja, eli silloin on hetkittäin niihin lähteviä matkustajia yhtä aikaa kentällä, Sallinen kertoo.

Kesä–heinäkuu ovat olleet Oulun lentoaseman osalta perinteisesti hiljaisia kuukausia, mutta kohti syksyä ja syksyn aikana kokonaismatkustajamäärän odotetaan taas kasvavan ainakin viime vuoteen verrattuna.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.