Hyppää sisältöön

Oulun uuden museo- ja tiedekes­kus­ra­ken­nuksen suunnit­telusta järjestetään arkkiteh­ti­kilpailu

Museo- ja tiedekeskusen uudet tilat on tarkoitus avata yleisölle vuonna 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Museo- ja tiedekeskus Luupin käytössä olevaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia Myllytullissa. Kuva: Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppi

Oulun kaupunki järjestää yleisen arkkitehtuurikilpailun uuden Oulun museo- ja tiedekeskusrakennuksen suunnittelusta.

Kilpailu käynnistyy 15. kesäkuuta ja ehdotukset tulee jättää 17. lokakuuta mennessä. Tuloksen julkistaminen ja palkintojen jako on 12. tammikuuta 2023.

Tavoitteena on rakentaa Museo- ja tiedekeskus Luupin käyttöön arkkitehtoonisesti korkeatasoinen, vetovoimainen ja nykyaikaisen toiminnan vaatimukset täyttävä museo- ja tiedekeskusrakennus, joka laadullaan nostaa myös sijaintialueensa arvoa ja viihtyisyyttä.

Samalla museo- ja tiedekeskus Luupin käytössä olevaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia. Siihen liittyvä tiedeteatteriosa puretaan.

Suojellun rakennuksen yhteyteen rakennettavaan laajempaan uudisosaan tulee sijoittumaan pääosa Luupin museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä Luupin käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Kohteen rakennussuunnittelu ajoittuu vuosille 2022–2023 ja rakentaminen vuosille 2024–2026 siten, että uudet tilat voidaan avata yleisölle 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Lue lisää:

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.