Hyppää sisältöön

Häkäkaasua pääsi laboratorion ilmaan Oulun yliopiston tiloissa Linnanmaalla eilen illalla – henkilövahingoilta vältyttiin

Häkäkaasua oli päässyt vapautumaan tilassa olevista kaasupulloista. Pullojen venttiilit suljettiin ja tila tuuletettiin. Torstaiaamuna sammutettiin tyhjillään olevan kiinteistön pihapiirin varaston paloa Jäälissä.

Linnanmaan kaasuvuodon lähteenä olivat vuotavat pullot. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulun yliopistolla Linnanmaalla tuuletettiin keskiviikkoiltana laboratoriota sisäilmaan päässeen häkäkaasun vuoksi. Henkilövahinkoja ei tullut.

Kemikaalihälytin ilmoitti kaasuvuodosta vuoksi kello seitsemän jälkeen illalla, ja paikalla ollut vartija ilmoitti tiedon eteenpäin pelastuslaitokselle.

Pelastuslaitoksen yksiköt tutkivat tilat ja mittasivat siellä pitoisuuksia. Mittauksissa todettiin, että häkäkaasua oli päässyt vapautumaan yhdessä tilassa olevista kaasupulloista. Pullojen venttiilit suljettiin ja tila tuuletettiin.

Varhain torstaiaamuna pelastuslaitos sammutti myös tyhjillään olevan kiinteistön piharakennuksen tulipaloa Oulussa Jäälin Välikylässä.

Noin 30 neliömetrin suuruinen rakennus paloi maan tasalle. Pelastuslaitos sai hälytyksen Välikyläntie ja Aitatien risteykseen noin kello kuusi aamulla.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Oulussa on tällä viikolla ollut jo kolme tyhjillään oleviin kiinteistöihin liittyvää tulipaloa, edelliset Parkkisenkankaalla ja Tahkokankaalla.

Päivitetty juttua kauttaaltaan 16.6 kello 7.40.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.