Hyppää sisältöön

Uutissuomalainen: Kuusi yliopistoa on saavuttamassa tavoitteensa vastinrahakeräyksessä, mukana Oulu

Uutissuomalaisen kyselyn mukaan kuusi yliopistoa on saavuttanut keräystavoitteensa. Kysely tavoitti jokaisen Suomen 13 yliopistosta.

Oulun yliopiston vastinrahakeräys jatkuu kesäkuun loppuun. Kuva: Olli-Pekka Louniala / Yle

Kuusi yliopistoa on saavuttamassa yksityiselle rahankeräykselle asettamansa tavoitteet vastinrahakeräyksessä, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen yliopistoille tekemän kyselyn mukaan Svenska handelshögskolan, Åbo Akademi sekä Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot ovat joko yltämässä keräystavoitteisiinsa tai jo ylittäneet ne.

Oulu yliopisto käynnisti kesäkuussa 2020 valtion vastinrahaan oikeuttavan keräyksen, jonka aikana lahjoitettu euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Keräysaika jatkuu 30. kesäkuuta 2022 asti.

Eniten rahaa, 9,5 miljoonaa euroa, on kerännyt Helsingin yliopisto, mutta se ei ollut asettanut itselleen keräystavoitetta. Toistaiseksi yliopistot ovat keränneet noin 62 miljoonaa euroa.

Vastinrahakeräyksessä valtio lahjoittaa yliopistoille tietyn euromäärän jokaista kerättyä lahjoituseuroa kohti. Vastinrahakelpoisten lahjoitusten keräysaika päättyy 30. kesäkuuta. Valtio jakaa yliopistoille enintään 67 miljoonaa euroa keräyksen seurauksena.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.