Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee kahta Oulussa tapahtunutta talopaloa tahallaan sytytetyiksi – "paikoilla on nähty epämääräisiä liikkujia"

Oulun poliisi on aloittanut tutkinnan, jossa se epäillee kahden lyhyen ajan sisällä palaneen autiotalon syttymissyyksi ihmisen tekoa.

Tahkokankaan käytöstä poistetun palvelukeskuksen rivitalo tuhoutui täysin tulipalossa. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Poliisi epäilee Oulussa maanantaina Tahkokankaan alueella ja tiistaina Parkkisenkankaalla sattuneita tulipaloja tahallaan sytytetyksi. Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo, että tutkinnassa on saatu selville, että kummankin palaneen kohtaan ympärillä olisi liikkunut hieman ennen paloa nuorisojoukko.

Korhonen korostaa kuitenkin, ettei paloilla ole todettu olevan yhteyttä toisiinsa ja niitä tutkitaan erillisinä tapahtumina.

– Silminnäkijöiden mukaan molemmilla paikoilla on nähty epämääräisiä liikkujia vain hieman ennen kuin paloista on tullut ilmoitus, kertoo Irmeli Korhonen.

Poliisin epäilystä uutisoi ensimmäisenä Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Riekkotiellä Parkkisenkankaalla Oulussa paloi tiistai-iltapäivänä autiotalo, jonka palosta hätäkeskus sai ilmoituksen ohikulkijalta.

1800-luvulla rakennettu autiotalo tuhoutui tulipalossa Parkkisenkankaalla. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Edellisenä päivänä puolestaan Tahkokankaalla paloi tyhjillään ollut rivitalo, joka tuhoutui palossa täysin.

Tulipaloa oli sammuttamassa yhteensä 14 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kummastakaan palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Niiden sammuttamiseen osallistui useita Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen yksiköitä.

Irmeli Korhonen arvioi, että palojen syttymissyyn ja tekijöiden selvittäminen vie vielä jonkin aikaa.

.
.