Hyppää sisältöön

Keski-Suomen keskussairaala sai kansainvälisen tunnustuksen – suunnittelija hehkuttaa sairaala Novaa uuden sukupolven sairaalaksi

European Healthcare Design 2022 -palkintojen voittajat julkistettiin Lontoossa 14. kesäkuuta palkintogaalassa European Healthcare Design 2022 -kongressin ja -näyttelyn yhteydessä.

Sairaala Novassa on muun muassa näyttäviä valaisimia. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Keski-Suomen viime vuoden tammikuussa käyttöönotettu uusi keskussairaala, sairaala Nova on niittänyt mainetta maailmalla.

Nova on saanut European Helthcare Design Awards -palkinnon (siirryt toiseen palveluun) (sairaalanova.fi).

European Healthcare Design Awards -palkinnoilla on tarkoitus juhlistaa ja antaa tunnustusta terveydenhuoltoympäristöjen suunnitteluosaamisesta.

Palkintojen on myös määrä edistää terveydenhuoltoympäristöjen laadun kehittämistä maailmanlaajuisesti.

JKMM-arkkitehtien suunnittelema sairaala edustaa sekä Suomessa että maailmalla uuden sukupolven sairaalaa.

Sairaalalla on jylhä arkkitehtuuri ja suunnittelun inspiraationa on ollut vahvasti luonto ja erityisesti kansallispuistot. Sairaalassa on myös paljon taideteoksia, joista vastaavat joko Keski-Suomessa asuvat taiteilijat tai taiteilijat, joilla on juuret Keski-Suomessa.

– Novan palkittu sairaala-arkkitehtuuri on osa laajempaa yhteiskunnallista muutosta, onnellisuuden infrastruktuurin rakentamista. Sairaalat uudistuvat kaikkialla Euroopassa ja Sairaala Nova edustaa suomalaisen terveydenhuollon keihäänkärkenä uuden sukupolven suomalaista sairaalaa. Vuonna 2012 käynnistyneen suunnittelutyön keskiössä oli alusta asti tiivis yhteistyö sairaalan kanssa ja potilas ensin -ajattelu, kuvailee Sairaala Novan pääsuunnittelija ja JKMM-arkkitehtien perustajaosakas Teemu Kurkela tiedotteessa.

Sairaala Nova on ensimmäinen Suomeen valmistunut kokonaan uusi keskussairaala sitten 1970-luvun.

Lue myös:

Ambulanssien karavaani kuskasi liki 150 potilasta vanhasta uuteen sairaalaan Jyväskylässä – uusi keskussairaala otettiin käyttöön tänään