Hyppää sisältöön

Palkka myöhässä, ilman lisiä ja väärällä veroprosentilla – ammattiliitto jyrähtää: Helsingin palkanmaksu kuntoon välittömästi

JHL:n mukaan palkanmaksu on viivästynyt pahimmillaan viikkokausia, mikä on sotkenut ihmisten arjen. Viivästymisten lisäksi palkka on voitu maksaa ilman lisiä ja väärällä veroprosentilla.

Eniten palkanmaksuun liittyviä ongelmia on ollut suurimmilla toimialoilla, eli kasvatuksen ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveyden toimialoilla. Kuva: Nicole Hjelt / Yle

Osa Helsingin kaupungin työntekijöistä on joutunut odottamaan palkkaansa tänä keväänä kohtuuttoman pitkään, koska muun muassa tiedonsiirto vanhasta palkanmaksujärjestelmästä uuteen on aiheuttanut kaupungille ongelmia.

JHL vaatii nyt kovin sanoin, että Helsingin on laitettava palkanmaksun kuntoon välittömästi.

Ammattiliiton puheenjohtajan Päivi Niemi-Laineen mukaan palkanmaksun viivästymisellä voi olla vakavia seuraamuksia ihmiselle, joka saa esimerkiksi asumistukea tai muita sosiaalitukia.

– Ei ole mukava selittää tulorekisteriä seuraavalle viranomaiselle, miksi tulot vaihtelevat kuukaudesta toiseen. Tämä voi sotkea todella pahasti ihmisen taloudenpidon, sanoo Niemi-Laine.

JHL:n mukaan palkanmaksu on viivästynyt pahimmillaan viikkokausia ja palkka on voitu maksaa ilman lisiä ja väärällä veroprosentilla.

JHL ei niele kaupungin selitystä

Helsingin kaupunki on puolustellut palkanmaksuongelmiaan muun muassa sillä, että uuden Sarastia-tietojärjestelmän käyttöönottoon ajoittui myös kunta-alan työseisaus, juuri kun työntekijöiden olisi pitänyt omaksua järjestelmän käyttö.

Niemi-Laine ei hyväksy sitä kaupungin selitystä, että työtaistelutoimet olisivat aiheuttaneet viivästymiset.

– Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Vakavia ongelmia on ollut jo kauan ennen kevään tapahtumia. Nyt kaupungin johdon on otettava selkeä vastuu asiasta ja laitettava palkat maksuun, Niemi-Laine toteaa.

Niemi-Laineen mukaan kyse on palkanlaskennan aliresurssoinnista eli töitä on tekemässä liian vähän ihmisiä.

– Kun tällaisia järjestelmäuudistuksia tehdään, on tiedettävä työnantajan velvoitteet ja pidettävä huoli, että uudistuksessa työnantajan velvoitteet johtavat uudistusta.

Kaupunki on aikaisemmin kertonut, että eniten ongelmia on ollut suurimmilla toimialoilla, eli kasvatuksen ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveyden toimialoilla. Näillä toimialoilla on myös paljon lyhyitä määräaikaisia työsuhteita, siksi virheitäkin on eniten.

Niemi-Laine pitää tilannetta kohtuuttomana ja kehottaa kaupunkia heti noudattamaan työnantajan lakisääteisiä velvollisuuksia.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 18.6.2022 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Helsingin kaupungin palkkaa on joutunut odottamaan pisimmillään jopa kaksi kuukautta – kaupungin selitys: uusi tietojärjestelmä ja lakko