Hyppää sisältöön

Tiikeri-auto suuntaa joensuulaisten nuorten luo

Matkailuautosta on muunnettu nuorille tapaamispaikka. Tiikeriksi nimetty auto kiertää ympäri maakuntakeskusta ja tarjoaa nuorille paikan, jossa voi tavata toisiaan sekä turvallisia aikuisia.

Uudenlainen nuorisotyö aloittaa Joensuussa Kuusi autoa eri puolille Suomea on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Lions-liiton sekä muutaman säätiön rahoituksella. Kuva: Aseman Lapset ry

Nuoret saavat liikkuvan kohtaamispaikan maakuntakeskukseen.

Joensuussa aloittaa maanantaina kiertää matkailuauto, joka on muunnettu kohtaamispaikaksi nuorille.

Auto on nimetty Tiikeriksi. Se kiertää kaupungin alueella kahdesta viiteen kertaa viikossa.

Liikkuva nuorisotyö suuntaa sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Autossa nuorille on tarjolla kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa tukea ja ohjausta.

Auton avulla tuodaan turvallisia aikuisia lähemmäksi nuoria. Mukana on sekä kaupungin nuorisotyöntekijöitä että elokuusta alkaen koulutettuja, vapaaehtoisia aikuisia.

Tiikeri toimii Joensuussa joulukuulle saakka.

Kyseessä on yksi kuudesta eri puolilla Suomea toimivasta Walkers-autosta eli Wautosta. Autotoiminta on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä.

Nuorisotyöntekijät odottavat innolla

Erityisnuorisotyön koordinaattori Petri Happonen Joensuun kaupungin nuorisopalveluista odottaa innoissaan uutta työmuotoa.

– Mukava päästä kokeilemaan, miten se Tiikeri käynnistyy ja kuinka paljon päästään kohtaamaan nuoria, Happonen tuumaa.

Nuoret voivat laittaa nuorisotyöntekijöille viestiä somessa ja pyytää autoa vierailulle.

Joensuun jokaisesta maaseututaajamasta ei löydy omaa nuorisotaloa. Näille alueille kaupunki jalkauttaa nuorisotyötä ja selvittää jatkotarvetta liikkuvalle nuorisotyölle.

Suunnitelmia riittää jo syksyksi.

– Koulujen alkaessa toiveissa on päästä moikkaamaan nuoria myös välitunneilla ja koulujen teemapäivissä. Kulttuuritapahtuma Joen yöstä meidät löytää elokuussa, Happonen kertoo.

Joensuussa toimintaa pyörittää Joensuun kaupungin nuorisopalvelut.

Mukana yhteistyössä ovat myös useat muut Joensuussa nuorten parissa toimivat tahot. Mukaan mahtuu vielä yrityksiä yhteistyökumppaneiksi.

Lisäksi liikkuvan nuorisotyön tutkija Aino Tormulainen on ollut mukana tukemassa Joensuussa käynnistyvää toimintaa.

Valtakunnallista toimintaa koordinoi Aseman Lapset -yhdistys. Sitoutumaton järjestö edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä ehkäisee syrjäytymistä.

.
.