Hyppää sisältöön

Junayhteys Repoveden kansallispuistoon avautui maanantaina – osa matkusti kuitenkin mummolaan: "Olisi kiva, että pääsisi mummolan pysäkille jatkossakin"

Junat pysähtyvät taas Hillosensalmen asemalla, Kouvolassa. VR aloitti kokeilun, jotta retkeilijät pääsisivät lähemmäs Repoveden Kansallispuistoa.

Maisema repoveden katajavuorelta
VR aloitti kokeilun, jossa Helsingin ja Kuopion väliset junat pysähtyvät Hillosensalmella kerran päivässä. Ensimmäisten matkustajien joukossa olivat helsinkiläiset Oona ja Olli-Pekka Uppman.

VR aloitti tänään kesän mittaisen kokeilun, jossa Helsingin ja Kuopion väliset junat pysähtyvät Hillosensalmella kerran päivässä.

Kokeilun on tarkoitus helpottaa esimerkiksi retkeilöiden pääsyä lähelle Repoveden kansallispuistoa.

Kesän ensimmäisessä junamatkassa Hillosensalmen asemalle oli mukana kymmenkunta matkustajaa. Yksi ensimmäisistä matkustajista oli Oona Uppmann, joka oli matkustanut Hillosensalmelle Helsingistä.

– Tämä oli kivasti saavutettavissa, kun me Helsingistä tultiin muutamaksi yöksi, Uppmannsanoi asemalla.

Junalla pääsee kulkemaan Hillosensalmen asemalle kesän ajan, 14. elokuuta saakka. Kesän jälkeen VR arvioi jatkaako se yhteyttä tulevaisuudessa.

Helsingin ja Kuopion väliä kulkevat junat pysähtyvät Hillosalmen asemalla kerran päivässä kesän ajan. Kuva: Maija Tuunila / Yle

Suuntana Repovesi

Helppo tulla Helsingistä, näin Oona ja Olli-Pekka Uppman perustelivat, miksi tulivat juuri Repoveden kansallispuistoon.

– Aloin selvitellä vaihtoehtoja ja aika nopeasti löysin, että tähän on tullut pysäkki. Sitä myötä sitten valikoituikin tämä Repovesi, Olli-Pekka Uppmann kertoo.

Myös Emilia Rantanen ja Daniel Susetio olivat tulleet asemalle suunnatakseen Repovedelle. Heidän oli tarkoitus jatkaa Repovedelle venetaksilla.

– Katsoin, että tässä olisi muuten vähän kävelyä. Löytyi tuollainen paikallinen venetaksi, niin päästään suoraan luontoon, Rantanen sanoo.

Repovedelle he olivat tulleet sopivan sijainnin ja reitin pituuden takia. Pääsy oli kuitenkin se, että pääsee luontoon.

– Pidän luonnosta ja odotan innolla kesää, jotta voin viettää aikaa ulkona, Susetio sanoo.

18-vuotias Jim Koskinen ei pysähtynyt Hillonsalmella Repoveden kansallispuiston, vaan mummon takia. Kuva: Maija Tuunila / Yle

Kaikki Hillonsalmella pysähtyneet matkustajat eivät olleet matkalla Repoveden kansallispuistoon. Jim Koskinen oli matkalla mummolaan. Aiemmin mummolle mennessä hän on hypännyt junasta Kouvolan rautatieasemalla.

– Ostin juhlan kunniaksi lipun ekstraluokasta, että pääsen katsomaan kunnolla maisemia. Kouvolassa tuli sellainen pakonomainen fiilis, että pitäisikö tässä jäädä pois, mutta laitoin sitten mummolle viestiä, että ehkä jään kuitenkin vielä istumaan vähäksi aikaa.

Koskinen toivoo, että pienille paikkakunnille olisi enemmän liikennettä.

– Suomi on kuitenkin harvaan asuttu maa, olisi kiva, että pääsisi mummolan pysäkille jatkossakin. Toivottavasti tätä kokeilua vielä jatketaan.

Lue lisää:

.
.