Hyppää sisältöön

Hakijakadon kokenut tamperelainen huippulukio käynnistää uuden haun – tarjolla on ainakin yhdeksän paikkaa

Tampereen lyseon lukioon olisi päässyt jopa 5,33:n keskiarvolla eikä kaikkia aloituspaikkoja saatu täyteen yhteishaussa.

Tampereen lyseon lukion aloituspaikoista jäi yhteishaussa täyttämättä muutama. Lisää paikkoja on vapautunut, kun kaikki hakeneet eivät ole ottaneet paikkoja vastaan. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Tampereen lyseon lukio käynnistää tällä viikolla uuden, viikon kestävän haun avoimiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin. Tampereen lukiokoulutuksen vt. johtajan Matti Hännikäisen mukaan vapaana on ainakin 9 paikkaa.

Hakijatulvaan tottunut lukio joutui tänä vuonna erikoiseen tilanteeseen, kun se ei saanutkaan riittävästi hakemuksia, jotta kaikki paikat olisivat tuleet täyteen.

Lukioon pääsi myös poikkeuksellisen matalilla keskiarvoilla. Vielä viime vuonna lukion keskiarvoraja oli 9,25, nyt kouluun pääsi alimmillaan 5,33 keskiarvolla. Ensisijaisia hakijoita oli 85, kun aloituspaikkoja oli 120.

Yhteishaun isosta yllätyksestä ja sen taustoista voit lukea lisää aiemmasta jutusta:

Hännikäisen mukaan alunperin paikkoja jäi kokonaan vapaaksi "muutama", mutta niitä on vapautunut lisää. Jo useampi vitosen ja kutosen keskiarvolla kouluun päässyt on kertonut, että ei ota paikkaa vastaan.

Esimerkiksi kaikkein alhaisimmalla keskiarvolla hyväksytty oli jo viime viikolla ilmoittanut oppilaitokselle, että ei ota paikkaa vastaan.

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkistettiin torstaina. Kouluihin valituilla on aikaa paikan vastaanottamiseen 30.6. asti.

Lue lisää yhteishausta:

.
.