Hyppää sisältöön

Enersense taas yrityskaupoilla – tuhannen työntekijän Voimatel on siirtymässä porilaisyhtiön omistukseen

Päästöttömiin energiaratkaisuihin erikoistunut pörssiyhtiö Enersense hakee yrityskaupoilla vahvaa kasvua. Voimatel Oy:n hankkiminen vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Enersensen työntekijämäärä kasvaa noin kolmeen tuhanteen, mikäli kauppa Voimatel Oy:sta toteutuu. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Porilainen Enersense-konserni jatkaa yrityskauppojaan.

Enersense on hankkimassa noin tuhat henkilöä työllistävän Voimatel Oy:n koko osakekannan osuuskunta KPY:ltä (siirryt toiseen palveluun).

Voimatel rakentaa muun muassa tieto- ja siirtoverkkoja ja toimii myös esimerkiksi aurinkoenergian ja sähköisen liikenteen palveluiden tuottajana. Sen liikevaihto oli viime vuonna noin 133 miljoonaa euroa.

Yrityskauppa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Kauppa aiotaan toteutettaa osakevaihtona ja näin KPY:stä tulisi yksi pörssiyhtiö Enersensen suurimmista omistajista. Enersensen pörssikurssi on ollut tänään vahvassa nousussa.

Enersensellä strategia kasvusta

Mikäli yrityskauppa toteutuu, nousee päästöttömiä energiaratkaisuja toteuttavan Enersensen henkilöstömäärä kolmanneksella noin 3 000 työntekijään. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 239 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jussi Holopainen toteaa yhtiön pörssitiedotteessa, että Enersense hakee strategiansa mukaisesti kasvua yrityskaupoin ja orgaanisesti.

– Voimatelin hankinnan myötä saamme paljon lisää osaavaa henkilöstöä, mikä mahdollistaa konsernin kasvun ja kehittymisen jatkossakin.

.
.