Hyppää sisältöön

Paikallispoliitikko ja tämän naisystävä tuomittiin vankeuteen – kuvasivat lapsia koulun suihkutiloissa

Rikoksessa nainen oli kuvannut koulussa salaa 7–10-vuotiaita lapsia suihkutiloissa ja luovuttanut kuvat miehelle seksuaalisia tarkoituksia varten. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi kummallekin ehdottomat vankeustuomiot.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vastaajat vankeuteen seksuaalirikoksista. Arkistokuva. Kuva: Mikael Piippo / Yle

Turussa paikallispoliitikassa vaikuttanut mies on tuomittu vankeusrangaistukseen tapauksessa, jossa alaikäisiä tyttöjä oli kuvattu koulun suihkutiloissa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Turun vasemmistoliiton entisen pormestariehdokkaan, Sasu Haapasen, törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä, kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen tänään maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Tuomion sai myös Haapasen naisystävä, joka oli ottanut kuvat suihkutiloissa ja antanut ne miehelle. Nainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen kuudesta törkeää sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikoksessa nainen oli kuvannut koulussa salaa 7–10-vuotiaita lapsia suihkutiloissa ja luovuttanut kuvat miehelle seksuaalisia tarkoituksia varten.

Käräjäoikeus määräsi myös vahingonkorvauksia

Kärjäoikeus piti erityisen tuomittavana sitä, että rikokset olivat tapahtuneet koulussa.

– Teot ovat kohdistuneet koulunkäynnin vastikään aloittaneisiin lapsiin, jotka ovat olleet riippuvaisia koulun henkilökuntaan kuuluvien henkilöiden huolenpidosta sekä se, että teot on tehnyt lapsille läheiseksi muodostunut koulunkäyntiavustaja, joka on lasten luottamusta hyväksikäyttäen toteuttanut rikokset, moittii käräjäoikeus julkisessa selosteessaan.

Vastaajat velvoitettiin yhteisvastuullisesti myös maksamaan asianomistajille jokaiselle erikseen korvausta kärsimyksestä 2000 euroa sekä osalle asianomistajista korvausta tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

Turun vasemmistoliiton ex-pormestariehdokkaan oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin – koulun suihkutiloissa kuvattiin salaa nuoria

TS: Varsinaissuomalaisen koulun suihkutilojen salakuvaustapauksesta nostettu syyte – kaksi epäiltyä, joista toinen paikallispoliitikko

Koulun suihkutiloissa tapahtunut salakuvaustapaus etenee syyteharkintaan – asianomistajia 17