Hyppää sisältöön

Oulun joukkoliikenteen uskotaan sujuvan, vaikka liikennöitsijä vaihtuu vuoden vilkkaimpaan aikaan

Miltei puolet Oulun joukkoliikenteen vuoroista siirtyy uusien yhtiöiden hoidettavaksi nopealla aikataululla elokuun alkupuolella.

Oulun Taksipalvelut on hoitanut tähän saakka peräti 43 prosenttia Oulun seudun julkisesta paikallisliikenteestä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun joukkoliikenteen uskotaan sujuvan loppukesän ja syksyn aikana, vaikka sitä tullaan hoitamaan tilapäisjärjestelyin.

Joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Joni Meriläinen toivoo, että muutokset näkyisivät joukkoliikennettä käyttäville mahdollisimman vähän.

– Käyttäjiä vartenhan joukkoliikenne on olemassa, Meriläinen toteaa.

Oulun kaupunki ilmoitti eilen purkavansa joukkoliikenteen liikennöintisopimuksen Oulun Taksipalvelut Oy:n kanssa jatkuvien sopimusrikkomusten vuoksi. Yhtiö on hoitanut 43 prosenttia Oulun seudun julkisesta paikallisliikenteestä.

Oulun Taksipalvelut jatkaa liikennöimistä elokuun yhdeksänteen päivään saakka, ja sen jälkeen vastuu sen hoitamasta liikennöinnistä siirtyy muille liikennöitsijöille.

Liikennöitsijän vaihtuminen osuu vilkkaaseen ajankohtaan, sillä 10. elokuuta esimerkiksi Oulun koulut aloittavat lukuvuotensa.

OTP:n vuoroja ajavat jatkossa väliaikaisesti Revon Turistiliikenne Oy, Oubus Oy ja Koiviston Auto Oy eli Koskilinjat. Väliaikaiset sopimukset ovat voimassa kaksi vuotta.

Meriläinen kertoo, että koska liikennöitsijä vaihtuu nopealla aikataululla, kilpailutusta OTP:ltä siirtyvistä vuoroista ei ehditty tehdä.

– Selvitettiin, millainen kalustotilanne kenelläkin on ja millaiset mahdollisuudet linjoja on ajaa, ja valinnat tehtiin sen perusteella. Meriläinen sanoo.

Tulevien kahden vuoden aikana kaupunki kilpailuttaa väliaikaisten sopimusten alla olevat liikennöintikohteet pidemmälle sopimusjaksolle.

Oulun Taksipalveluilta siirtyvien linjojen tulevat liikennöitsijät hoitavat jo nyt osan Oulun joukkoliikenteen vuoroista.

– Olen hyvin luottavainen, että 10. elokuuta eteenpäin joukkoliikenne lähtee hyvin liikkelle. Mukana olevat liikennöitsijät ovat jo mukana joukkoliikenteessä ja siellä tiedetään, miten homma toimii. Tilanteeseen on varauduttu, enkä epäile, etteikö joukkoliikenne toimisi, Meriläinen toteaa.

Oulun kaupungin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa sanotaan, että väliaikaisen sopimuksen alla liikennöivissä autoissa voi olla elokuun alussa pieniä varustelupuutteita. Ne laitetaan kuntoon kahden ensimmäisen viikon aikana.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.