Hyppää sisältöön

KRP sai kokoomukselta pyynnön tutkia Rydmanin tapausta – tutkinnanjohtaja huomauttaa, että poliisi tutkii rikoksia, ei sopimatonta käytöstä

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi ei ole saanut mitään sellaista uutta tietoa, jonka perusteella kansanedustaja Wille Rydmanin tapausta tulisi selvittää lisää.

Keskusrikospoliisi on saanut kokoomukselta sähköpostin, jossa pyydetään selvittämään Rydmanin tapausta lisää. Kuva: Rehnman Kaj / Yle

Rikoskomisario Jyri Hiltunen keskusrikospoliisista kertoo, että poliisille on saapunut sähköposti, jossa kokoomuksen edustajat pyytävät tutkimaan kansanedustaja Wille Rydmaniin (kok.) kohdistuneita väitteitä nuoriin naisiin ja tyttöihin kohdistuneesta ahdistavasta käyttäytymisestä.

Poliisi on kuitenkin jo tutkinut väitteitä. Poliisi päätyi esiselvityksessään vuonna 2020 siihen, että puhutettujen naisten kertomukset eivät ylittäneet rajaa, jonka jälkeen olisi ollut syytä epäillä Rydmania rikoksesta.

Hiltusen mukaan toistaiseksi poliisi ei ole saanut tietoonsa mitään sellaista uutta tietoa, joka aiheuttaisi uusia tutkintatoimenpiteitä. Hän ei ole kuitenkaan vielä tarkemmin tutustunut kokoomuksen lähettämään viestiin.

– Me selvitämme täällä rikoksia. Jos jokin käytös on epäsopivaa, niin mehän emme sellaisia täällä tutki, Hiltunen sanoo.

Tilanne voisi muuttua siinä tapauksessa, jos tietoon tulisi uusia epäilyjä tai lisää tietoa vanhoista väitteistä.

Lue lisää:

Petteri Orpo kertoo Ylen haastattelussa, että kansanedustaja Wille Rydmania kohtaan on iso luottamuspula. Kokoomus ja sen eduskuntaryhmä selvittelee Rydmaniin kohdistuvien väitteiden moraalis-poliittista puolta. Katso koko haastattelu tästä.
.
.