Hyppää sisältöön

Työllisyys on kohentunut entisestään Pohjois-Pohjanmaalla: jo puolessa maakunnan kunnista työttömyysprosentti alle koko maan luvun

Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria Pohjois-Pohjanmaalla, ja työttömyysprosentti on kaikkiaan 9,1. Koko maassa se on 8,9.

Sote-alalle etsitään nyt työntekijöitä, samoin esimerkiksi varhaiskasvatukseen ja ravintola-alan tehtäviin. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle

Työttömyys on edelleen vähenemään päin Pohjois-Pohjanmaalla, käy ilmi toukokuun työllisyyskatsauksesta. Puolessa maakunnan kuntia työttömyysaste on laskenut jopa alle seitsemän prosentin.

Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria, ja siksi Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli kaikkinensa toukokuun lopussa 9,1 prosenttia.

Koko maan työttömyysaste oli 8,9 prosenttia toukokuun lopussa.

Työttömiä työnhakijoita oli Pohjois-Pohjanmaalla toukokuun lopussa noin 17 100, mikä on noin 4 100 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Avoimia työpaikkoja on edelleen paljon. Toukokuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla oli avoinna lähes 15 700 työpaikkaa. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella avoimeksi 7 100, mikä on lähes tuhat työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Lisää työvoimaa tarvitaan varsinkin varhaiskasvatukseen, sote-palveluihin, kiinteistöhoitoon sekä kaupan, koneteollisuuden ja ravintola-alojen tehtäviin.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.