Hyppää sisältöön

Oulun yliopiston hallitus haluaa tavata yliopistokollegion – kiinteistöstrategiasta noussutta epäselvyyttä pyritään selvittämään pian

Oulun yliopiston hallitus käsitteli maanantaina yliopistokollegion esiin nostamaa epäluottamusta yliopiston rehtoria sekä viime vuoden yliopiston hallituksen puheenjohtajaa kohtaan.

Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Juhani Damskin mukaan hallitus haluaa lisätietoja yliopistokollegiolta. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Oulun yliopiston hallitus haluaa tavata yliopistokollegion mahdollisimman pian.

Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Juhani Damski kertoo, että maanantain kokouksessa hallitus käsitteli nyt ensimmäistä kertaa viime viikolla yliopistokollegion kokouksessa esiin nousseita asioita.

– Selvitämme nyt hallituksena vastuuvapauskysymyksen juridista taustaa ja pyydämme yliopistokollegiolta tapaamista.

Viime viikolla kokoontunut Oulun yliopiston kollegio ei myöntänyt täyttä vastuuvapautta rehtori Jouko Niinimäelle ja viime vuoden hallituksen puheenjohtaja Sakari Kallolle viime vuodelta. Kollegio pyysi rehtorilta ja edelliseltä hallituksen puheenjohtajalta lisäselvitystä ainakin muun muassa jo kaatuneisiin Raksilan kampussuunnitelmiin liittyvästä kiinteistöstrategiasta.

Oulun yliopistokollegion puheenjohtaja, professori Helka-Liisa Hentilä kommentoi päätöstä niin, että kyse on luottamuksen ja tyytyväisyyden laskusta rehtori Niinimäkeä ja edellisen hallituksen puheenjohtaja Kalloa kohtaan. Yliopistokollegio ilmaisi odottavansa, mitä yliopiston hallitus aikoo kollegion päätöksen suhteen tehdä.

Nyt siis hallituksen toiveissa on nopeasti tavata kollegio. Damskin mukaan aikataulua ei ole, mutta hallitus haluaa lisää tietoa. Muutoin hän ei kommentoi rehtori Jouko Niinimäen asemaa tai tulevaisuutta.

Kiinteistöstrategiasta on syntynyt epäselvyys

Yliopiston hallituksella ei ole tiedossa vastuuvapauden osittaiseen epäämiseen liittyviä vahingonkorvausvaatimuksia, jotka nousivat esiin yliopiston viestinnältä viime perjantaina tulleessa tiedotteessa. Siinä mainittiin, että yliopistolaissa vastuuvapauden epääminen on yhdistetty vahingonkorvauskanteen nostamiseen, ja että tilintarkastuskäytäntö on tässä asiassa erittäin tiukka.

Damski ei osaa sanoa, miten kiinteistöstrategiasta on voinut syntyä yliopiston päättävissä elimissä erilaisia tulkintoja.

– Tätä nyt selvitetään hallituksessa. Huolellisuusvelvoite on tässä määräävä. Tähän joudumme nyt palaamaan tulevaisuudessa.

Ensi syksynä on tarkoitus esitellä uusi ehdotus kampuksen sijaintipaikaksi, kaatuneen Raksila-esityksen jälleen. Damski ei ryhdy arvioimaan, mikä vaikutus nyt meneillään olevilla tapahtumilla on kampusvisiotyöhön.

– Hallituksen käsityksen mukaan se etenee sitä latua, joka sille on aiemmin asetettu. Odotamme hallituksessa mielenkiinnolla, millaisia ajatuksia kampuskokonaisuudesta ja sijainnista visiotyöryhmästä nousee. Tunnistamme kiireen, joka asioihin nyt liittyy.

Juttua täydennetty 21. kesäkuuta kello 10.50 täsmennyksillä Damskin kommetteihin, että hallitus selvittää vastuuvapauskysymyksen juridista taustaa. Lisäksi hallitus odottaa kampusvisiotyöryhmän esityksiä myös kampuskokonaisuudesta, ei pelkästään sijainnista.

Lue lisää:

.
.