Hyppää sisältöön

Oulun asemanseudun suunnittelu etenee uuteen vaiheeseen, kun alueella etsitään toteutusvaiheen suunnittelijaa

Oulun asemanseudun suunnittelu etenee nyt suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun, jonka voittaja valitaan joulukuussa.

Kilpailu perustuu vuonna 2017 järjestettyyn arkkitehtuurin ideakilpailuun, jonka voitti Tervatynnyrit-niminen ehdotus. Sen tekivät yhdessä arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy Helsingistä sekä Arkkitehdit M3 Oulusta työryhmineen. Kuva: Oulun kaupunki / havainnekuva

Uudessa kilpailussa haetaan ratkaisua, joka perustuu arkkitehtuuriltaan vuonna 2017 järjestetyn ideakilpailun voittaneeseen Tervatynnyrit -ehdotukseen.

Tervatynnyrit -suunnitelmassa keskeinen sisätila on asemakeskuksen aula, joka sijoittuu arkkitehtuurikilpailussa tervatynnyriksi nimettyyn rakennukseen.

Kilpailun tavoitteeksi on asetettu löytää asemakeskuksen alueen toteuttamiseksi kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitteluratkaisu, sekä sille toteuttaja.

Syksyllä valmistuvien kilpailuehdotusten arvioinnissa korostetaan kilpailun järjestävän Senaatti Asema-alueet Oy.n mukaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää, hiilineutraalia kaupunkikehitystä. Sen lisäksi ehdotuksista pitää löytyä eri matkustusmuotojen synergiaa ja voittajasuunnitelman on parannettava myös liikenteen sujuvuutta.

Oulun asemakeskus on valmistuessaan kokonaisuus, johon tulee aikanaan asuntoja, toimistotilaa sekä asemapalvelukeskus, jonne tulee myös linja-autoasema.

Asemakaava mahdollistaa myös liike- ja palvelutilojen sekä hotellin rakentamisen alueelle.

Lisää aiheesta:

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.