Hyppää sisältöön

Hoitajapulaa paikataan vuokratyövoimalla, ja kilpailu osaavista työntekijöistä kiristyy: "Markkinat käyvät nyt tosi kuumana"

Tampereella kotihoitoon tarvitaan lähihoitajia lisää kuukaudessa noin 2 000 työvuoroon. Vuokratyöntekijöilläkään ei täytetä kaikkia paikkoja.

Osaajapula on niin suuri, että lähihoitajat pystyvät kilpailuttamaan työnantajia. Kuva: Antro Valo / Yle

Kunnissa on ollut suuria ongelmia täyttää sotehenkilökunnan kesälomien myötä syntyvät sijaistarpeet. Esimerkiksi Tampereella vuoroja täytetään vuokratyövoimalla.

Tampereen kaupungin yhteistyökumppanina viime syyskuussa aloittanut Sociala oy on kehittänyt yhteistyössä kaupungin kotihoidon sekä erilaisten vuokratyötä välittävien yritysten kanssa uuden digitaalisen alustan työvuorojen tarjoamiselle ja vuokraamiselle. Siitä lähtien vuokratyöntekijöiden tarve on kasvanut jatkuvasti Tampereella sekä Orivedellä.

– Me pystymme tällä hetkellä täyttämään noin puolet siitä tarpeesta mikä todellisuudessa olisi, kertoo Sociala Oy:n toimitusjohtaja Hanna Hauta-aho.

Hauta-ahon mukaan heidän alustansa kautta välitetään kuukaudessa lähihoitaja noin tuhanteen työvuoroon. Alusta on käytössä Tampereen ja Oriveden kotihoidossa. Useamman yrityksen hoitajia on digitaaliselle alustalle rekisteröity yli 100.

– Tarve olisi ollut toukokuussa yli 2 000 työvuoroon, kertoo Hanna Hauta-aho.

Tampereen kaupungin kotihoidon 70 työjärjestelijää käyttää alustaa jatkuvasti ja tällä hetkellä työvuorotilauksia tehdään jo lokakuulle.

Pirkanmaalla eniten vaikeuksia löytää sijaisia oli erilaisiin ikäihmisten palveluihin, kotihoitoon sekä kotisairaalahoitoon. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Kilpailu osaavista lähihoitajista on kiristynyt

Tamperelainen yritys Sunuran Hoiva Oy välittää lähihoitajia Tampereen kaupungin kotipalveluihin eri puolille kaupunkia. Yritys on reilussa vuodessa kasvattanut työntekijöidensä määrän tämänhetkiseen noin 45 lähihoitajaan.

– Vuokratyövoimaa kysytään enemmän kuin voimme tarjota. Haluamme kuitenkin kasvaa yrityksenä rauhallisesti ja rekrytoida hyviä ja luotettavia työntekijöitä, kommentoi toimitusjohtaja Maarit Hirvonen.

Hirvonen korostaa, että kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöiden palkkaus olisi saatava koulutusta ja vastuuta vastaavalle tasolle. Hänen mukaansa Sunuran Hoiva maksaa työntekijöilleen työehtosopimuksia huomattavasti paremman palkan.

Kilpailu osaavista lähihoitajista on kiristynyt. Kun vielä viime syksynä palveluja tarjoavat yritykset kilpailivat hinnoilla sopimuksista, niin nyt kisa on siirtynyt työntekijöihin.

– Hoitajat siirtyvät nyt yritykseltä toiselle ja sanotaan näin, että markkinat käyvät nyt tosi kuumana, pohtii Sociala oy:n Hanna Hauta-aho.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola tunnistaa lähihoitajista käytävän kilpailutilanteen. Sitä esiintyy nyt koko Suomessa Utsjoelta Hankoon.

– Tällä hetkellä tilanne on hirvittävä. Tässä on kysymys jo huoltovarmuudesta ja tämä käy hirvittävän kalliiksi yhteiskunnalle, sanoo Silja Paavola.

Hän ei lähde syyllistämään rahakkaampien sopimusten perään lähteviä lähihoitajia, mutta toteaa myös, että tämä tilanne olisi pystytty välttämään liittojen esittämillä sopimuksilla. Sopimusneuvottelut etenevät tällä hetkellä niin, että osapuolet ovat tavannee kesäkuussa ja seuraava tapaaminen on elokuun puolenvälin jälkeen.

Tekijät arvostavat palkan lisäksi joustavuutta

Lähihoitaja valitsevat nyt sellaisen henkilöstövuokrausyrityksen, missä pääsevänsä tekemään työtä omilla ehdoillaan. Kun ennen työnantaja perinteisesti ilmoitti työvuorot työntekijälle, niin nyt työntekijä kertoo henkilöstövuokrausyritykselle, että näinä päivinä ja näissä vuoroissa olen töissä.

– Työntekijät arvostavat sitä joustavuutta, mitä vuokrausyhtiöt pystyvät tarjoamaan, kertoo Hanna Hauta-aho.

Hän perää hoitajakriisin selättämiseksi enemmän yhteistyötä ja uudenlaisia toimintamalleja.

– Julkinen sektori tarvitsee rinnalleen järjestöjä ja yrityksiä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida torstaihin kello 23:een.

Lue myös:

.
.