Hyppää sisältöön

Maatullin koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakentaminen alkaa elokuussa – uudet tilat lähes tuhannelle oppijalle

Uuden rakennuksen toivotaan vahvistavan alueen positiivista kehitystä. Maatullin peruskoulussa on keväällä annettu valmistavaa opetusta myös maahan saapuneille ukrainalaislapsille.

Uuden rakennuksen toivotaan valmistuvan loppuvuodesta 2024. Havainnekuva rakennuksesta Helsingin kaupungilta. Kuva: Helsingin kaupunki

Maatullin peruskoulun, päiväkotien Mintun ja Neilikan sekä leikkipuisto Tapulin uuden rakennuksen rakentaminen alkaa Helsingin Tapulikaupungin Kinaasipolulla elokuussa.

Uuteen rakennukseen tulee peruskoulu noin seitsemällesadalle oppilaalle, päiväkoti noin kahdellesadalle lapselle sekä esiopetustilat 42:lle oppijalle. Rakennuksen pihat on myös suunniteltu oppimisympäristöiksi.

Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2024. Lähialueen muut puisto- ja katuympäristön kohennustyöt pyritään saamaan valmiiksi samoihin aikoihin kuin uusi rakennus.

Maatullin peruskoulu ja päiväkoti Minttu toimivat Suuntimopuiston väliaikaisissa tiloissa uusien tilojen käyttöönottoon asti. Leikkipuisto Tapuli toimii väliaikaisissa tiloissa osoitteessa Kimnaasipolku 7.

Rakennuksen toivotaan vahvistavan alueen kehitystä

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) vanhan koulurakennuksen paikalle halutaan toimiva, turvallinen ja terveellinen rakennus, joka vahvistaa alueen positiivista kehitystä, kohentaa lähiympäristönsä kaupunkikuvallista ilmettä sekä kutsuu asukkaita yhteisölliseen toimintaan.

Arkkitehtuurista vastaa Fors Blomqvist Architects Kööpenhaminasta, ja suunnitelmat on viimeistelty arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin kanssa.

Arkkitehtuurikilpailulla valitussa rakennussuunnitelmassa on myös kuunneltu lähialueen asukkaiden palautteita.

Helsingin kaupungin havainnekuva esittelee uuden koulurakennuksen ympäristöä. Kuva: Helsingin kaupunki. Kuva: Helsingin kaupunki

Maatullin peruskoulussa on tänä vuonna annettu myös valmistavaa opetusta maahan tulleille ukrainalaislapsille.

Maatullin peruskoulun valmistavalle luokalle Helsingissä on sodan alettua tullut uusia oppilaita sekä Ukrainasta että Venäjältä. Etukäteen oppilaat miettivät, alkavatko venäläiset ja ukrainalaiset riidellä koulussa, mutta arki on lähtenyt rullaamaan hyvin.
.
.