Hyppää sisältöön

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ikuistettiin muotokuvaan – "On arvokas kunnia saada olla osa Tampereen tarinaa"

Teoksen on maalannut professori, taiteilija Timo Vuorikoski.

Muotokuva paljastettiin maanantaina Tampereen raatihuoneella. Kuvassa vasemmalla taiteilija Timo Vuorikoski puolisonsa Anna-Riitta Vuorikosken kanssa. Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunki on perinteisesti maalauttanut muotokuvat pormestareista ja valtuuston puheenjohtajista. Kohde saa itse valita teoksen tekijän.

Anna-Kaisa Ikonen on toista kauttaan pormestarina. Hän toimi pormestarina myös vuodet 2013–2017 ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2017–2021.

Ikonen valitsi muotokuvansa maalaajaksi professori, taiteilija Timo Vuorikosken.

– On arvokas kunnia saada olla osa Tampereen tarinaa. Kuvataiteen ystävänä ja maalauksen harrastajana toivoin perinteistä, maalattua muotokuvaa. Timo Vuorikoski on Suomen parhaita muotokuvamaalareita. Oli ilo olla hänen mallinaan, osana Tamperetta ja hetkeä, jossa kaupunki on juuri nyt, Ikonen perustelee valintaansa tiedotteessa.

Kuvassa kulkee punainen lanka Ikosen puvusta ratikkaan ja Takon piippuun. Kuva: Jari Kuusenaho / Tampereen taidemuseo

Kasvava Tampere on vahvasti mukana Ikosen muotokuvassa. Taustalla näkyvät Tampereen areena rakennusvaiheen nostokurkineen ja punainen ratikka.

– Keskustorin maisemaan kuuluvat oleellisina osina teatteri ja Vanha kirkko muistuttamassa kulttuurin ja hengen viljelyn iättömästä roolista. Oikeassa reunassa on Takon piippu höyryineen sen todisteena, ettei teollisuus ole pelkkää historiaa vaan osa kaupungin monipuolisesti kehittyvää taloudellista infrastruktuuria, Vuorikoski kertoo teoksesta.

Ikosen muotokuva asetetaan toistaiseksi näytille raatihuoneen parvelle. Kun virastotalon remontti valmistuu, teos siirretään virastotalolle.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.