Hyppää sisältöön

Wille Rydman eroaa Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenyydestä ja luopuu luottamustehtävistään toistaiseksi

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Wille Rydman luopuu tehtävästään Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana toistaiseksi.

Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja keskusteli tilanteesta Wille Rydmanin kanssa, ja lopputuloksena oli ero valtuustoryhmästä. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Wille Rydman eroaa toistaiseksi Helsingin kokoomuksen valtuustuustoryhmän jäsenyydestä.

Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maarit Vierunen on käynyt tänään keskustelun Rydmanin kanssa. Päätös kokoomuksen valtuustoryhmästä eroamisesta syntyi keskustelun johtopäätöksenä.

Rydman luopuu toistaiseksi myös kaikista Helsingin kaupungin luottamustehtävistään eli kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajuudesta ja Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajuudesta, joihin kokoomuksen valtuustoryhmä on hänet valinnut.

Asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen. Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmä pitää ylimääräisen ryhmäkokouksen huomenna keskiviikkona.

Kokoomus tiedotti aiemmin tänään, että Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi luottamuspulan vuoksi.

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina artikkelin, jossa useat naiset kertoivat Rydmanin kohdelleen heitä epäasiallisesti. Rydman kiistää väitteet.

Lisää aiheesta:

Petteri Orpo kertoo Ylen haastattelussa, että kansanedustaja Wille Rydmania kohtaan on iso luottamuspula. Kokoomus ja sen eduskuntaryhmä selvittelee Rydmaniin kohdistuvien väitteiden moraalis-poliittista puolta. Katso koko haastattelu tästä.
.
.