Hyppää sisältöön

IS: Valtio esti venäläisen ostajan kiinteistökaupan Rovaniemen lentokentän lähellä

Ilta-Sanomat kertoo, että Suomen valtio on päättänyt käyttää etuosto-oikeuttaan Rovaniemen lentokentän kupeessa sijaitsevan tyhjän teollisuuskiinteistön kaupassa maanpuolustuksellisista syistä.

Estetyn kaupan kohde on Ilta-Sanomien mukaan aivan Rovaniemen lentokentän kupeessa sijaitseva tyhjä kiinteistö. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Suomen valtio on päättänyt käyttää etuosto-oikeuttaan teollisuuskiinteistön kaupassa maanpuolustuksellisista syistä, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan puolustusministeriö vahvistaa tiedon.

Kaupan kohde on Ilta-Sanomien mukaan aivan Rovaniemen lentokentän kupeessa sijaitseva tyhjä kiinteistö, joka oli menossa venäläiselle ostajalle. Juuri lentokenttien sekä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen alueiden läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen ja maa-alueiden kohdalla voidaan nähdä sotastrategisia riskejä.

Puolustusministeriö kertoo jutun mukaan, että päätös etuoston käyttämisestä on tehty kesäkuussa, mutta se ei ole vielä lainvoimainen.

Laki etuosto-oikeudesta astui voimaan 1.1.2020. Ilta-Sanomien mukaan Rovaniemen tapaus oli vasta toinen kerta, kun valtio käyttää oikeutta.

.
.