Hyppää sisältöön

Ohjausryhmän esitys Riihimäen palveluverkosta valmistui

Herajoen koulun ja Lasitehtaan koulun sekä Pohjolanrinteen koulun ja Riihimäen lukion kiinteistöjen kohdalla ei enää puhuta luopumisesta. Ehdotuksen mukaan kyseisten kiinteistöjen käyttöä arvioidaan käyttötarpeen ja toimitilan korjaustarpeen mukaisesti.

Ohjausryhmän tekemät muutokset koskevat myös Lasitehtaan koulun tulevaisuutta. Kuva: Dani Branthin / Yle

Riihimäen palveluverkkouudistuksen ohjausryhmä on saanut valmiiksi esityksensä kaupungin tulevaisuuden toimitilaverkosta. (siirryt toiseen palveluun) Ryhmä viimeisteli esityksensä käsiteltyään eri lautakuntien, vammais- ja vanhusneuvoston sekä nuorisovaltuuston lausunnot.

Palveluverkon ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Takala (kok.) sanoo, että tehtävä ei ollut helppo.

– Me teimme tämän työn eri tavalla kuin edellinen ohjausryhmä. Tottakai koulut ovat tärkeitä, mutta emme keskittyneet niihin. Tämä on kokonaisvaltainen ratkaisu, missä olemme huomioineet koulut, kulttuurin ja liikunnan.

– Ainoastaan sote-puolen asioihin emme puuttuneet. Tämä on tiloja koskeva palveluverkkoselvitys, emmekä puutu palveluihin, jotka pysyvät ennallaan, kertoo Takala.

Eriävän mielipiteen ohjausryhmän ehdotukseen jättivät Niina Bitter (sd.), Jari Heikkinen (ps.), Risto Paajanen (kesk.), Kari Suomalainen (ps.) ja Terhi Vesala (liik.).

– Jos ryhmän jäsen on jostakin eri mieltä, niin hän on eri mieltä koko ehdotuksesta, eikä silloin pysty allekirjoittamaan ehdotusta. En lähde erittelemään kohtia erikseen, Riitta Takala kertoo.

Ohjausryhmä antaa esityksensä kaupunginjohtajalle, joka valmistelee esityksen kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Hallitus käsittelee asiaa 17.8.2022 ja kaupunginvaltuusto 29.8.2022.

Ohjausryhmän tekemiä muutoksia

Herajoen koulun ja Lasitehtaan koulun sekä Pohjolanrinteen koulun ja Riihimäen lukion kiinteistöjen kohdalla ei enää puhuta luopumisesta. Ehdotuksen mukaan kyseisten kiinteistöjen käyttöä arvioidaan käyttötarpeen ja toimitilan korjaustarpeen mukaisesti.

Riihimäen kaupunginmuseon ja taidemuseon sijoittumisen sijaan esityksessä todetaan, että kaupunginmuseon ja taidemuseon toimintojen synergiaedut tulee huomioida Suomen lasimuseon tarveselvityksen yhteydessä.

Esityksen mukaan kehitysvammaisten opetusta keskitetään Peltosaareen kouluun, mutta opetusta voidaan toteuttaa myös muissa kouluissa.

Opistotalon suunnittelussa varaudutaan konserttisalin sijaan esiintymissaliin.

Kalevantalossa varaudutaan nuorisopalveluiden tarpeisiin, mutta ei enää yläkoulun ja lukion. Lisäksi Kalevantalon liikuntatila ja teknisen työn opetuksen tilat palvelevat muun muassa yläkoulujen tarpeita.

Muilta osin ohjausryhmän esitys säilyi entisellään.

.
.