Hyppää sisältöön

Pätkä Kakkostietä ja Helsingin ja Riihimäen välinen rataosuus Väylän investointiohjelmaan

Kakkostien tietöissä Humppilassa on tarkoitus leventää valtatietä ja loiventaa sen reunoja. Väyläviraston tulevien vuosien investointiohjelmaan pääsi myös Helsingin ja Riihimäen välisen rataosuuden kolmas vaihe.

Pääradan hanke parantaa henkilö- ja tavaraliikenteen palvelutasoa ja toimintaedellytyksiä. Kuva: Riitta Tapiomäki / Yle

Väylävirasto on näyttänyt vihreää valoa Kakkostien parantamiselle Humppilassa. Valtatie kahdelle suunnitellut toimet ovat päässeet Väyläviraston tulevien vuosien investointiohjelmaan.

Ohjelman mukaan töitä tullaan Kakkostiellä tekemään Ysitien eritasoliittymän ja Humppilan ja Loimaan kuntarajan välillä. Kakkostietä on tarkoitus leventää ja sen reunoja on määrä loiventaa. Töiden kustannusarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Tällä tieosuudella liikennettä oli viime vuonna 3 400 ajoneuvoa vuorokaudessa, mistä raskaan liikenteen osuus oli noin 20 prosenttia.

Investointiohjelmaan ovat Kanta-Hämeestä päässeet lisäksi ratatyöt Jokelan ja Riihimäen välillä. Töitä on rataosuudella jo tehty, ja lähivuosien investointiohjelman mukaan tarkoituksena on nyt muun muassa jatkaa lisäraiteiden rakentamista Jokelasta Riihimäelle. Luvassa on kaksi lisäraidetta. Rataosuudella tehdään myös muutoksia siltoihin, turva- ja sähkölaitteisiin ja täydennetään meluntorjuntaa.

Hankkeen tavoitteena on parantaa sekä rataosan välityskykyä, että häiriösietokykyä, joten edellytykset yhteyksien lisäämiselle paranevat.

Investointiohjelma 2023–2030 on Väyläviraston näkemys lähivuosina toteutettavista investoinneista muun muassa juuri tie- ja rataverkolla.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.