Hyppää sisältöön

Puistoruokailua lapsille toivotaan Ouluunkin – kuntalaisaloitteen tekijä: "Se olisi kädenojennus lapsiperheiden suuntaan"

Puistoruokailun järjestäminen voisi on auttaa lapsiperheitä kesäarjen ruuanlaittohaasteissa ja ruokakulujen vähentämisessä lasten ollessa paljon kotona.

Puistoruokailussa ruokailijoiden tulee tuoda omat astiat ja ruokailuvälineet, ruokaa voidaan antaa paitsi annosjakeluna myös eväspusseina. Arkistokuva. Kuva: Marja Väänänen / Yle

Ouluunkin on lähdetty ehdottamaan lapsille tarkoitettua kesän puistoruokailua kuntalaisaloitteella.

Useassa Suomen kaupungissa puistoruokailuja jo järjestetään.

Toukokuun lopulla laadittuun aloitteeseen sai kipinän oululainen Elina Asamäki Facebook-ryhmän keskustelusta, jossa puistoruokailua toivottiin myös Ouluun.

Puistoruokailun järjestäminen voisi auttaa lapsiperheitä kesäarjen ruuanlaittohaasteissa ja ruokakulujen vähentämisessä lasten ollessa paljon kotona.

Puistoruokailu voisi tukea myös pieniä koululaisia, jotka ovat kotona yksin vanhempien vielä työskennellessä koulujen ja päiväkotien loma-aikaan.

Kuuntele alta Elina Asamäen perusteluja puistoruokailun järjestämisen puolesta:

Oulun kaupungille 45 oululaisen ääntä saanut aloite lähti verkkopalvelusta viime perjantaina, mutta vs. varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Ranki ei ole vielä siihen tutustunut.

Hänen mukaansa asia tullaan käsittelemään sekä varhaiskasvatuksen johdossa että poliittisessa päätöksenteossa, mutta todennäköisesti vasta lomien jälkeen. Jos ideasta innostutaan, voisi puistoruokailu toteutua aikaisintaan ensi kesänä.

Lisäksi suunnitelmat järjestää puistoruokailua vaatisivat kaupungilta rahoituksen, Kirsi Ranki muistuttaa.

Oulun kaupungin ensi vuoden budjettipohdintaa käydään parhaillaan ja budjettisuunnittelu jatkuu kesälomien jälkeen syksyllä.

Puistoruokailumahdollisuutta kesäisin lapsille tarjoavat suurista kaupungeista tällä hetkellä ainakin Helsinki, Tampere ja Vantaa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.