Hyppää sisältöön

Leirintäalueiden hinnoittelu on kuin suoraan 1980-luvulta – hintoja ei voi nostaa kesken kauden, koska ne on painettu paperille

Tämän vuoden hinnat lyötiin lukkoon jo viime syksynä. Leirintäyrittäjän mukaan ensi vuonna kaikki nostavat hintojaan.

Leirintäalueilla uskotaan, että bensiinin hinta saa lomailijat viipymään pidempään. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Petri Järvi on vetänyt asuntovaunun Lapualta Helsinkiin ja nauttii nyt aamiaista perheensä kanssa Rastilan leirintäalueella.

– Taisi tuossa keskikulutus olla 12 litran paikkeilla satasella. Alussa näytti vähän pahemmalta, mutta siihen se tasaantui. Polttoaineeseen menee nyt enemmän kuin normaalisti, ja siihen pitää budjetoida.

Polttoaineen kulutus on aihe, josta leirintäalueilla puhutaan tänä kesänä paljon. Vuokratulla asuntoautolla matkaileva Aleksi Sikoniemi kertoo selvinneensä Porista Helsinkiin alle kymmenellä litralla per sata kilometriä.

– Polttoaineen hinta ei ole vaikuttanut matkasuunnitelmiin, mutta kyllä se rahankäyttöön vaikuttaa. Täytyy miettiä enemmän sitä, että saa tankattua auton, hän sanoo.

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet vuodessa noin euron litralta. Se on iso lovi paljon matkustavan reissubudjettiin. Toisaalta samaan aikaan myös leirintäalueiden kulut ovat nousseet nopeasti. Esimerkiksi sähkö, jätemaksut ja kunnossapito ovat kallistuneet.

– Nostopainetta hintojen puolesta olisi, kun kaikki kulut nousevat. Me olemme kuitenkin pystyneet pitämään hinnat viime vuosien tasolla, Topcamping Vaasan puistonjohtaja Tuomas Luukkonen sanoo.

Luukkosen mukaan kuluttajat ovat nyt herkkiä hinnankorotusten suhteen.

– Jos liikaa korottaa, kuluttaja voi suunnata muualle.

Ylen soittokierros kertoo, että moni muukin on päätynyt vastaavaan ratkaisuun. Helsingin kaupungin leirintäalueella Rastilassa hinnat on pidetty viime vuoden tasolla. Turun kaupungin omistama Ruissalo Camping on nostanut sähkön hintaa, mutta vain euron verran.

"Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Hollantilaiset, saksalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset ovat palanneet", Topcamping Vaasan Tuomas Luukkonen sanoo. Kuva: Anne Teir-Siltanen / Yle

Hintoja ei voi nostaa, koska ne on painettu paperiseen katalogiin

Merkittäviä hinnankorotuksia leirintäalueilla ei juuri ole tehty – ja osaa se myös harmittaa.

– Sanotaan suoraan, että hintoja olisi pitänyt nostaa enemmän. Leirintäalueet toimittavat kuitenkin seuraavan vuoden hintatiedot jo syksyllä. Jälkikäteen niitä on paha muuttaa, yrittäjä Päivi Saarela sanoo.

Lahden kupeessa sijaitseva Camping Messilä nosti tälle vuodelle leirintäpaikan hintaa parilla eurolla. Saarela kutsuu korotusta maltilliseksi.. Keväällä sähkön, veden, jätekuljetusten ja huoltokustannusten nousu yllätti.

Miksi Saarela ei nosta hintoja nyt? Syy on yksinkertainen.

Hinnat oli jo painettu karavaanareiden ja Suomen leirintäalueyhdistyksen katalogeihin, joiden tiedot on kerätty viime syksynä. Kun hinnat on kerätty ja painettu alan perinteisiin luetteloihin, niillä mennään koko vuosi.

Leirintäalueyhdistyksen hallituksessa toimiva Saarela myöntää, että ala on tältä osin hyvin perinteinen.

– Karavaanareissa on vielä sellaista vanhan liiton väkeä - vaikka kokonaisuutena profiili onkin muuttunut nuorempaan suuntaan. Luulen, että muutama vuosi kun menee, printti tulee jäämään pois. Sen jälkeen voimme muuttaa hinnoittelua myös kesken kauden.

Myös Suomi Campingin toimitusjohtaja Mika Mökkönen toteaa, että tämän kauden hinnat on päätetty jo viime syksynä.

– Tässä kohtaa kautta emme uskalla riskeerata uusilla hinnannostoilla, koska asiakkaille on kuitenkin tullut muita kustannuksia, kuten polttoaineen merkittävä hinnannousu, Mökkönen sanoo.

Kuopiossa, Porissa ja Tampereella toimiva Suomi Camping on toimitusjohtajan mukaan nostanut hintoja vuosittain yleisen kustannustason mukaisesti "yhdestä kolmeen prosenttia". Tänä vuonna omat kulut ovat nousseet selvästi enemmän.

– Ensi vuotta pohditaan uusista lähtökohdista, Mökkönen sanoo.

Tähän uskoo myös Messilän Saarela.

– Ensi vuodelle jokainen tulee nostamaan hintoja aika reippaasti.

– Ei voi sanoa, että odottaisimme sesonkia kauhun sekaisin tuntein, mutta jonkinlaisella jännityksellä kuitenkin, Suomi Campingin Mika Mökkönen sanoo. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Nyt viivytään entistä pidempään?

Leirintäalueväen mukaan on epävarmaa, miten polttoaineen hinnan nousu tulee vaikuttamaan niiden liiketoimintaan. Useimmat tuntuvat uskovan, että se iskee enemmän ajettuihin kilometreihin kuin itse loman pituuteen.

Toisin sanoen, lomailijat viettävät yhdessä kohteessa enemmän aikaa.

– Olettaisin näin. Se koppi auton perässä ei nyt ihan kaksinkertaista bensalaskua, mutta nostaa sitä paljon. Se rauhoittaa menohaluja näillä polttoaineen hinnoilla kummasti, Ruissalo Campingin leirintäaluepäällikkö Hannu Toivonen sanoo.

Tässä mielessä korkea polttoaineen hinta voi kääntyä jopa eduksi.

– Sähkön hinta oli ennen viisi euroa vuorokaudessa, nyt se on kuusi – muutoin ovat hinnat ennallaan, Ruissalo Campingin Hannu Toivonen sanoo. Kuva: Päivi Leppänen / Yle

Myös Topcamping Vaasan Tuomas Luukkonen ja Helsingin Rastilan leirintäalueen tiimiesimies Reko Junnonen uskovat, että vieraat viihtyvät tänä vuonna aiempaa pidempään. Vahvoilla ovat silloin heidän mukaansa ne alueet, joilla on tarjottavanaan palveluja ja paljon nähtävää.

Viisihenkinen lapualaisperhe aikoo kiertää pääkaupunkiseutua ainakin kolmen vuorokauden ajan.

– Teemme täältä pistokäyntejä sen mukaan mitä tarvitsee, ettei tarvitse vetää vaunua yhtään ylimääräistä matkaa, Petri Järvi sanoo.

– Tälle päivälle on luvassa shoppailua ja vähän sukulaisissa käyntiä ja sitten varmaan kohti Korkeasaarta – Heurekaa ja Linnanmäkeäkin on väläytelty.

Voit keskustella aiheesta 25.6. klo 23 saakka.

.
.