Hyppää sisältöön

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri otti käyttöön vihjepalkkiot löytääkseen uusia työntekijöitä – kertapalkkio 500 euroa

Sairaanhoitopiirin työntekijä saa vinkkipalkkion, jos pystyy houkuttelemaan PSHP:n palvelukseen osaajan jollekin niistä toimialoista, joilla rekrytointi on osoittautunut poikkeuksellisen vaikeaksi. Listalla on muun muassa kaikki ympärivuokautinen toiminta.

TAYSin päivystys on yksi rekrytointivaikeuden kanssa painivista osastoista. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on otettu käyttöön vinkkipalkkio vauhdittamaan uusien työntekijöiden rekrytointia osassa TAYSin yksiköitä.

PSHP kertoo nettisivullaan, että vinkkauspalkkio maksetaan sairaanhoitopiirin työntekijälle, kun hän antaa tiedon uudesta työntekijästä rekrytointihaasteelliselle alueelle tai tehtävään. Uudelta työntekijältä pyydetään myös vinkkitiedon vahvistaminen.

Vinkattu ja sen jälkeen palkattu työntekijä eivät saa olla rekrytointitilanteessa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palveluksessa.

Rekrytointihaasteellisiksi alueiksi sairaanhoitopiirissä on määritelty seuraavat:

  • Kaikkien kliinisten, hoidollisten yksiköiden hoitohenkilökunta toimialueilla, kun toimintaa on 24 h/7pv
  • Lääkärit psykiatriaan kokonaisuutena, keuhkosairauksiin, geriatriaan, päivystykseen, neurologiaan sekä sairaalahammaslääkärit
  • Kehitysvammahuollon hoitohenkilöstö ja lääkärit
  • Erityishenkilöstössä psykologit, puheterapeutit

– Vinkkauspalkkio on 500 euroa ja se maksetaan vinkin antajalle 30.9.2022, jos vinkattu työntekijä on aloittanut työssään 21.6. - 31.8.2022 välisenä aikana ja työsuhde tai virkamääräys jatkuu edelleen 30.9.2022. Vinkkauspalkkion maksaminen edellyttää myös sitä, että työsuhde tai virkamääräys tehdään vähintään 50 prosentin työajalle. Vinkkauspalkkio maksetaan vinkinantajalle kertapalkkiona, kertoo PSHP tiedotteessa nettisivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) sanoi keskiviikkona Ylen haastattelussa, että hoitajavaje on pahin 15 vuoteen. Ministerin mukaan hoitajia tarvittaisiin 10 000–15 000 lisää. Lindén sanoo olevansa itse eniten huolissaan vanhustenhuollosta.

Lue myös:

.
.