Hyppää sisältöön

Pirkanmaan Lähi-Tapiolasta myönnetään epäkohdat yhtiön toimintatavoissa – yhtiön oma selvitys paljastaa, että ohjeita on jätetty noudattamatta

Yhtiön henkilökunta ei ole uskaltanut kyseenalaistaa virheellisiä toimintatapoja tai epäkohtia.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lähi-Tapiola Pirkanmaan selvitys esiin tulleista väitetyistä epäkohdista on valmistunut. Selvityksen perusteella yhtiöstä myönnetään nyt, että osassa julkisuuteen tulleista tapauksista on ilmennyt epäkohtia yhtiön toimintatavoissa.

Lähi-Tapiolan Pirkanmaan vt. toimitusjohtajan Tomi Saarisen mukaan nämä epäkohdat liittyvät esimerkiksi ohjeiden noudattamatta jättämiseen.

Aluehallintovirasto, keskusrikospoliisi ja Finanssivalvonta ovat yhtiön oman sisäisen tarkastuksen lisäksi selvittänyt julkisuuteen tulleita epäkohtia. Aamulehti nosti jutussaan esille (siirryt toiseen palveluun), että vakuutusten hinnassa on voitu suosia asiakkaita tai viedä näitä kalliille matkoille. Myös esimerkiksi hevoselle oli myönnetty henkivakuutus sen kuoleman jälkeen.

– Valitettavasti on käynyt ilmi, että osassa näistä esitetyistä tapauksista on ilmennyt epäkohtia toimintatavoissamme, kertoo Tomi Saarinen yhtiön tiedotteessa.

Taustalla ovat johtamiseen liittyvät ongelmat, joiden takia yhtiössä on vaihtunut toimitusjohtaja ja hallitus on mennyt uusiksi.

Henkilökunta ei ole uskaltanut kyseenalaistaa toimintatapoja

Lähi-Tapiola Pirkanmaa tiedotti viime viikolla selvittävänsä sisäisesti epäkohtia, joita Aamulehden julkaisemassa artikkelissa 13. kesäkuuta tuotiin esiin.

Tomi Saarinen huomauttaa, että koska Lähi-Tapiolan toimintaa sitoo vakuutussalaisuus, hän ei voi tarkemmin avata yksittäisten asiakastapausten yksityiskohtia. Hän korostaa, että asiakkaiden ja henkilöstön on aina voitava luottaa yhdenvertaiseen kohteluun, ohjeiden noudattamiseen ja luotettaviin tietoturvaprosesseihin.

– Yhtiöön näyttää aiemmin päässeen muodostumaan kulttuuri, jossa virheellisiksi koettuja toimintatapoja tai epäkohtia ei ole aina uskallettu kyseenalaistaa tai nostaa esiin, toteaa Saarinen.

Henkilöstölle aiotaan tuoda riittävät välineet ja tuki mahdollisten epäkohtien esilletuomiseen.

Lue myös:

.
.