Hyppää sisältöön

Oulun paikallisliikenteessä saattaa olla puutteita tänä kesänä – liikennöintisopimuksensa menettänyt Oulun Taksipalvelut on jo perunut vuoroja

OTP:n piti liikennöidä elokuulle asti, mutta se on ilmoittanut lopettavansa toiminnan jo aiemmin. Kaupunki joutuu nyt pikaisesti neuvottelemaan paikallisliikenteen järjestämisestä kolmen muun toimijan kanssa.

Oulun Taksipalvelut on hoitanut 43 prosenttia Oulun paikallisliikenteestä. Suuri osa sen liikennöinnistä voi loppua jo tällä viikolla polttoainetoimitusten vaikeuduttua. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun joukkoliikenteen palvelutasossa on todennäköisesti puutteita tänä kesänä Oulun kaupungin päättämien liikennöijävaihdosten vuoksi, kun suuri toimija on lopettamassa liikennöintinsä jo aikaistetusti.

Liikennöintisopimuksensa Oulun kaupungin kanssa menettänyt Oulun Taksipalvelut (OTP) on joutunut perumaan Oulun paikallisliikenteen bussivuorojaan jo alkuviikosta.

Syyksi on ilmoitettu kuljettajapula, kerrotaan Oulun joukkoliikenteen verkkosivuilla. Peruutuksia on ollut ainakin joillain linjojen 1 ja 54 vuoroilla tiistaina.

Oulun Taksipalvelut on ilmoittanut kaupungille, että yhtiö hoitaa vastuullaan olevan paikallisliikenteen 5. heinäkuuta saakka. Se on ajanut nyt 43 prosenttia paikallisliikenteen vuoroista.

Alun perin kaupungilta ilmoitettiin, että Oulun Taksipalvelut jatkaa liikennöintiä 9. elokuuta saakka, samalla kun kaupunki kertoi irtisanoneensa liikennöintisopimuksensa OTP:n kanssa sopimusrikkomusten vuoksi.

OTP on nyt haettu konkurssiin, ja suuri osa liikennöintiä saattaa huonoimmassa tapauksessa loppua jo kesäkuun puolella muun muassa polttoainetoimitusten hankaloiduttua yhtiön tilanteen vuoksi.

Oulun kaupunki neuvottelee väliaikaisiksi liikennöitsijöiksi valittujen kuljetusyhtiöiden kanssa näiden mahdollisuudesta aloittaa liikennöinti heinäkuun alkupuolella elokuun alun sijaan.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.