Hyppää sisältöön

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen ei asetu enää ehdolle eduskuntaan – keskittyy tehtäviinsä Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

Eduskunnan jättävä SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen aikoo keskittyä Eksoten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitusten puheenjohtajan tehtäviin.

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen jättää eduskunnan. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Lappeenrantalainen SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen ei pyri enää jatkokaudelle eduskuntaan.

Kiljunen aikoo keskittyä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitusten puheenjohtajan tehtäviin.

Kiljunen kertoo ratkaisun selkiytyneen hänelle lopullisesti juuri toimiessaan Eksoten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitusten puheenjohtajana.

Hänen työnsä eduskunnassa on painottunut sosiaali- ja terveys- sekä sivistyspolitiikkaan. Hän on yksi niistä kansanedustajista, jotka ovat olleet valmistelemassa soteuudistusta vuodesta 2003 alkaen.

– Nyt on hienoa hyödyntää näitä kokemuksia ja lainsäädäntöosaamista maakuntamme ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseen ja sote-palveluiden kehittämiseen, Kiljunen toteaa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Ennen kevään 2022 aluevaalia Kiljunen lupasi tehdä vahvasti töitä sen eteen, että eteläkarjalaisten sosiaali-ja terveyspalvelut ovat entistäkin parempia ja vaikuttavampia sekä palveuita on saatavilla eri puolilla maakuntaa.

Anneli Kiljunen on työskennellyt eduskunnassa SDP:n kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien.

Asiasta kertoi ensin sanomalehti Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Etelä-Karjalan kansanedustajista jatkokaudelle ovat kertoneet pyrkivänsä kokoomuksen Jukka Kopra, SDP:n Suna Kymäläinen, keskustan Ari Torniainen, vihreiden Hanna Holopainen ja perussuomalaisten Jani Mäkelä.

Lue lisää:

.
.