Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö on huolissaan koronatilanteesta Ilta-Sanomien haastattelussa – ministeri Lindén samaa mieltä presidentin kanssa

Niinistö ei ymmärrä, miksi koronarokotteita pantataan. Hän toivoo, että rokotuksia laajennettaisiin nuorempiin ikäryhmiin.

Presidentti Sauli Niinistö kuvattiin Kultarannassa viime viikolla. Kuva: Jani Saikko / Yle

Presidentti Sauli Niinistö on huolissaan koronatilanteesta ja koronakuolemien määrästä. Hän ottaa kantaa asiaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

Niinistö arvioi kuolemien määrän suureksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa on raportoitu epidemian aikana lähes 4 800 koronaan liitettyä kuolemaa. Keväällä kuolemantapausluvut alkoivat kasvaa.

– Kuolemien määrä meillä tuntuu olevan valtavan suuri ja siitä vallitsee valtava vaiennus. Siinä missä Suomessa tilanne oli kaksi vuotta hyvä, nyt se on tässä suhteessa erittäin huono. Kuolema on kova asia.

Presidentti painottaa yhä varovaisuutta koronan riskiryhmiin kuuluvien ihmisten kanssa. Hän on itse sairastanut taudin ja sai sen jälkeen vielä keuhkokuumeen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoo Twitterissä olevansa samaa mieltä presidentin kanssa. Hän toteaa, että yhteiskunnan ilmapiiri muuttui liian nopeasti asentoon "korona on ohi".

Niinistö toivoisi myös, että rokotuksia laajennettaisiin nuorempiin ikäryhmiin. Hän sanoo tuntevansa itseään nuorempia ihmisiä, jotka ottaisivat mielellään neljännen annoksen.

– Minun on vaikea ymmärtää, miksi niitä pantataan, presidentti sanoo haastattelussa.

Koronarokotusten ensimmäisen ja toisen annoksen on saanut lähes 90 prosenttia 18 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kolmannen annoksen on saanut 65 prosenttia ja neljännen 6,5 prosenttia. Luvut perustuvat THL:n kokoamiin tilastoihin.

Tällä hetkellä THL suosittelee neljättä rokoteannosta muun muassa 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja 70–79-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan taudin riskiryhmiin.

Lue myös:

.
.