Hyppää sisältöön

Poliisi valvoo vesillä läpi juhannuksen – ruoriin vain selvänä

Helteinen juhannus ennakoi kiireitä venepoliisille. Hyvä sää saa väkeä vesille. Poliisi ennakoi, että helteellä myös ruorijuoppoja on liikkeellä. Vesillä tarvitaan hyvää asennetta ja merimiestapaa.

Itä-Suomen poliisin ylikonstaapeli Timo Kokkonen (vas.) ja vanhempi konstaapeli Petri Kuiri partioivat muun muassa Kallavedellä. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Poliisi valvoo juhannuksena vesiliikennettä laajasti ympäri Itä-Suomea.

Valvonta keskittyy vilkkaisiin paikkoihin missä veneitä ja väkeä liikkuu paljon, mutta poliisi käy myös yllätyksellisissä paikoissa.

Helteinen sää voi synkentää onnettomuus- ja hukkumislukuja. Viime juhannuksena koko maassa hukkui 14 ihmistä.

Poliisi toivoo vesilläliikkujilta malttia ja oikeaa asennetta.

Vanhempi konstaapeli Petri Kuiri Itä-Suomen poliisista muistuttaa veneilemään pelastusliivit päällä ja selvin päin. Pienessä soutuveneessä pitää istua eikä seistä missään tilanteessa.

Myös veneen varusteet on oltava kunnossa. Esimerkiksi sammutin on tarkisttava ammattiliikkeessä vuosittain. Promilleraja vesillä on tasan yksi.

Kuopiosta käsin venepoliisi partioi laajalla alueella Heinäveden, Leppävirran ja Varkauden vesillä sekä Pohjois-Kallavedellä ja Juankosken suunnalla.

– Hellekelillä vesillä on erittäin vilkasta. Tuulisella ja kolealla säällä on hiljaista eikä liikkeellä ole kuin ne, joiden on pakko. Myös sade rauhoittaa vesiliikennettä.

Poliisin mukaan Kallavedellä veneet ovat pääasiassa hyvässä kunnossa. Puhallustestissä mittari kuitenkin värähtää valitettavan monella veneilijällä.

Myös sammuttimen vuositarkastus on unohtunut joiltakin kippareilta.

Vanhempi konstaapeli Petri Kuiri arvioi, että juhannuksen aikana tavoitetaan useita ruorijuoppoja vesiltä.

Itä-Suomen poliisi käyttää vesiliikenteen valvonnassa myös vesiskoottereita. Niillä pääsee näppärästi mataliin vesiin ja on helppo tarkistaa pienveneitä.

Lue myös:

.
.